Θετικός ο απολογισμός του τουρισμού κρουαζιέρας για τα Χανιά

Θετικός ο απολογισμός του τουρισμού κρουαζιέρας για τα Χανιά
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο τουρισμός κρουαζιέρας και οι συνεχείς αφίξεις πλοίων, έχουν κατατάξει τα Χανιά στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας τουρισμού, ενώ επίσης αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της περιοχής. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, έως τις 10 Ιουλίου ο αριθμός επισκεπτών κρουαζιέρας μέσω του λιμανιού της Σούδας αναμένεται να ξεπεράσει τα 55.000 άτομα.

Χαρακτηριστικό είναι πως το πρωί της Τρίτης 5/7 στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο «CELEBRITY REFLECTION», προερχόμενο από το Μποντρούμ της Τουρκίας. Το πλοίο που θα παραμείνει στο λιμάνι έως το απόγευμα, μεταφέρει 3238 άτομα επιβάτες και 1242 άτομα προσωπικό.

Στις 7 Ιουλίου, αναμένεται το κρουαζιερόπλοιο «RHARSODY OF THE SEAS» μεταφέροντας περίπου 2.000 επιβάτες, ενώ την επομένη, 8 Ιουλίου, αναμένεται το «CELEBRITY EQUINOX» του οποίου η χωρητικότητα ξεπερνά τα 2.800 άτομα επιβάτες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έως τον μήνα Νοέμβριο αναμένονται 82 αφίξεις πλοίων κρουαζιέρας στα Χανιά με τον αριθμό των επιβατών να προσεγγίζει τις 100.000.

-Διαφήμιση-
Delegate