Την Αλίκη Περρωτή τίμησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ

Την Αλίκη Περρωτή τίμησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Τη μεγάλη ευεργέτιδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, κ. Αλίκη Περρωτή, τίμησε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 10 Απριλίου, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt. Η σεμνή και «ζεστή» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην οικία του Πρέσβη στην Αθήνα και παραβρέθηκαν η διοίκηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, ο δωρητής και Έφορος της Σχολής κ. Seth Frank, έφοροι της Σχολής καθώς και εκλεκτοί καλεσμένοι του επιχειρηματικού κόσμου.

Την Αλίκη Περρωτή τίμησε ο Πρέσβης των ΗΠΑΟ κ. Geoffrey R. Pyatt τίμησε την κ. Περρωτή για την προσφορά της στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, κι όχι μόνο. «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για όλα όσα έχετε δώσει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία αντανακλά τις ισχυρές διμερείς σχέσεις μας. Αποτελείτε το καλύτερο παράδειγμα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Διασποράς κι όλα αυτά που μπορούν να κατακτηθούν μέσα από αφοσιωμένη εργασία. Οι διαπροσωπικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν το θεμέλιο των διμερών ισχυρών σχέσεών μας», είπε ο κ. Pyatt απευθυνόμενος στην κ. Αλίκη Περρωτή. Ο κ. Πρέσβης υπογράμμισε ότι «η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, είναι η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Είναι ένα ίδρυμα που έχει υιοθετήσει τα πρότυπα της Αμερικανικής αριστείας, έχει προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες εκπαίδευσης σε πολλές γενιές ελλήνων και ξένων μαθητών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εθνικών ηγετών αλλά και ‘αδύναμων’ οικονομικά παιδιών από αγροτικές οικογένειες».

-Διαφήμιση-

Χαρακτήρισε την ΑΓΣ «πρωτοπόρο στην αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα», τόνισε ότι μία από τις προτεραιότητές του ως Πρέσβης είναι η καλλιέργεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και εξέφρασε τη χαρά του που βλέπει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως η Σχολή, να χαράζει νέους ορίζοντες στους συγκεκριμένους τομείς. «Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξακολουθεί να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας», κατέληξε.

Στη σύντομη και συγκινητική ομιλία του, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Πάνος Κανέλλης αναφέρθηκε στην πολύχρονη κι ανιδιοτελή προσφορά της κ. Αλίκης Περρωτή στο Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, η οποία άφησε την «σφραγίδα» της τόσο στην Σχολή, όσο και στη ζωή των μαθητών της. «Η Αλίκη πάντα ενδιαφερόταν και αγαπούσε την νεολαία. Έτσι, όταν συνάντησε τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ταίριαξαν απόλυτα. Πρόσφερε γενναιόδωρες υποτροφίες, επιτρέποντας σε πολλά παιδιά να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα. Σταδιακά αναμείχθηκε περισσότερο με την Σχολή, αλλάζοντάς την για πάντα», είπε ο Δρ. Κανέλλης. Στη συνέχεια, εξήγησε πως η απώλεια του συζύγου της, την οδήγησε στη σύσταση του Perrotis College. «Το μέλλον του Κολεγίου εξασφαλίστηκε μέσα από το κληροδότημά της και έγινε το πρώτο τριτοβάθμιο ίδρυμα στη νοτιοανατολική Ευρώπη που επικεντρώνεται στην δημιουργία ηγετών στον πρωτογενή τομέα. Η Αλίκη συνέχισε να κάνει σημαντικές δωρεές όπως τη βιβλιοθήκη Perrotis, το οικοτροφείο Aliki Perrotis και το υπό κατασκευή Εκπαιδευτικό Κέντρο Aliki Perrotis», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Σχολής. Υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η κ. Περρωτή δεν είναι μία… μακρινή ευεργέτιδα. «Η παρουσία της έχει εμπνεύσει την ανάπτυξη του ιδρύματος. Συνομιλεί με τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό, παρακολουθεί την ανάπτυξη της Σχολής, και βοηθά τη Διοίκηση να προχωρήσει σε τολμηρά βήματα για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που όλοι έχουμε οραματιστεί», κατέληξε.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Joann Ryding, διάβασε μήνυμα του προέδρου του Συμβουλίου των Εφόρων, κ. Bob Uek, το οποίο αναφερόταν στην πολύχρονη προσφορά της κ. Αλίκη Περρωτή στην ανάπτυξη του ιδρύματος.

-Διαφήμιση-
Delegate