Την δημιουργία ομάδων παραγωγών ελαιόλαδου πρότεινε ο Β. Κόκκαλης στα Τέμπη

Την δημιουργία ομάδων παραγωγών ελαιόλαδου προτείνει ο Β. Κόκκαλης
-Διαφήμιση-
Delegate

Να οργανωθούν και να δημιουργήσουν ομάδες παραγωγών ελαιολάδου προέτρεψε τους παραγωγούς της Θεσσαλίας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τη συμμετοχή του στις διήμερες εκδηλώσεις για την «Γιορτή Ελιάς» στους Γόννους του δήμου Τεμπών, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. 

Ο κ. Κόκκαλης μίλησε αρχικά για τις αποζημιώσεις που σχετίζονται για την καταστροφική φωτιά που είχε πλήξει τον ελαιώνα της περιοχής του οικισμού Ελιάς, τονίζοντας πως αν και είναι λίγες μέρες στο υπουργείο, εν τούτοις έχει επαφές για το θέμα και σύντομα θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις.
 
Είπε επίσης ότι «η ελιά και το λάδι είναι συνυφασμένα με τη χώρα μας, ακόμα και με τα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας». Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ευθύνη σε ό,τι αφορά τον εφησυχασμό για την πιστοποίηση του προϊόντος, αφού μέχρι σήμερα υπάρχουν μόλις 11 πιστοποιημένες επιτραπέζιες ελιές και 30 ελαιόλαδα.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, λέγοντας πως η περιφερειακή αρχή βρίσκεται δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες. Απευθυνόμενος στον κ. Κόκκαλη, τον προέτρεψε να «τρέξει» κατά προτεραιότητα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, από το οποίο μπορούν να παροχετευθούν στην αγροτική οικονομία περίπου 6 δισ. ευρώ.

-Διαφήμιση-
Delegate

«Ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα διαχειρισθούμε το 37,4% των πόρων του προγράμματος, είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Καταφέραμε να πετύχουμε πολλά σε μια εποχή που έχουμε λίγα», είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Από την μεριά του, ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ., Χρήστος Κέλλας, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη δυναμική της καλλιέργειας της ελιάς στην περιοχή, ενώ μίλησε και για τα πλεονεκτήματα της χώρας μας στον πρωτογενή τομέα. «Η ελιά, σύμβολο της Ελλάδας και των Ελλήνων, παρά την οικονομική κρίση αντιστέκεται και αντέχει, όπως και όλοι οι Έλληνες. Το θέμα λοιπόν είναι, όχι μόνο πως θα αντέξουμε, αλλά κυρίως τι θα πρέπει να γίνει ώστε να «φύγουμε μπροστά». Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα υπάρχουν. Η «ανθεκτικότητα» των προϊόντων μας εν μέσω κρίσης, δείχνει τον δρόμο. Είναι πλέον στο χέρι του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, ή να συνεχίσουμε με ιδεοληψίες και αυταπάτες, ή να γυρίσουμε σελίδα μέσα από σκληρή δουλειά και αλήθειες, ώστε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. και βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμα του στην εκδήλωση τόνισε πως «τα προβλήματα της ελαιοκαλλιέργειας είχα την ευκαιρία να τα δω από κοντά, κατά τη θητεία μου ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως επίσης είχα την ευκαιρία να συμβάλω στην επίλυση θεμάτων που έχριζαν άμεσης αντιμετώπισης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ