Την παραίτησή της υπέβαλε η Βασιλική Κατριβάνου από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή της υπέβαλε η Βασιλική Κατριβάνου από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
-Διαφήμιση-
Delegate

Την παραίτησή της υπέβαλε η βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, διότι δεν ψήφισε τα μέτρα για τον κόφτη και το υπερταμείο.

«Aποφάσισα, απόψε, έπειτα από πολλή σκέψη, να παραιτηθώ από βουλευτής. Είναι μια απόφαση πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία για μένα. Υπάρχουν φορές που όσο κι αν προσπαθείς να εξορθολογίσεις κάτι δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι σημαντικό, πιστεύω, να ξέρουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, ώστε να κρατήσουμε μέσα μας την ελπίδα και την αίσθηση ότι ζούμε τη ζωή όπως της αξίζει, ακόμα και μέσα στην ήττα», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η 48άχρονη βουλευτής , που είχε εκλεγεί πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012, ήταν στους «53», κι ασχολούνταν κυρίως με κοινωνικά θέματα: ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,  μεταναστευτικό κ.ά.

«Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθω, κάθε μέρα, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, που ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας. Εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας

• ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι’ αυτό και παραιτούμαι», ανέφερε σημειώνοντας πως το «βαθύ αυτό αδιέξοδο δεν λύνεται μιλώντας για «προδότες» και «προδοσία»

• αντίθετα, ένας τέτοιος λόγος όχι μόνο συσκοτίζει τα πράγματα, αλλά μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα». Η ίδια ανέλαβε την ευθύνη σημειώνοντας πως «ακριβώς που παραιτούμαι νιώθω ότι πρέπει, επειγόντως, να βρούμε συλλογικά τους τρόπους να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά

• έναν βίο αξιοβίωτο».

Άννα Στεργίου