Το εμφιαλωμένο νερό σύμμαχος στη μάχη κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Το εμφιαλωμένο νερό σύμμαχος στη μάχη κατά της παιδικής παχυσαρκίας
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μπορεί ένα παιδικό εμφιαλωμένο νερό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας; Σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία Zenith International είναι εφικτό, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση αναψυκτικών με προσθήκη ζάχαρης, που αποτελεί βασικό παράγοντα στην ραγδαία αύξηση των παιδιών με παχυσαρκία στον κόσμο. 

Τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι αποκαλυπτικά. Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας του 21ου αιώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013, υπολογίζεται ότι 42 εκ. νήπια και νεαρά άτομα ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει πως ο αριθμός μέχρι το 2025 θα φθάσει τα 70 εκατ.

Σύμφωνα με την Esther Renfrew της Zenith International, η κατανάλωση νερού μπορεί να κρατήσει τα παιδιά μακριά από την ζάχαρη και τα αναψυκτικά, ενώ την ίδια ώρα συμβάλει στην ενυδάτωση του οργανισμού τους. Όπως υποστηρίζει ήδη στην αγορά διατίθενται από κάποιες εταιρείες παιδικά μπουκάλια νερού, τα οποία όμως θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερα.  

Στο 2016 εκτιμάται πως το 26% του πληθυσμού είναι ηλικίας μεταξύ 0-14 ετών. Αυτό σημαίνει πως η αγορά χρειάζεται περίπου 53 δισ. λίτρα νερού. Μέχρι το 2021, η αγορά μπουκαλιών νερού για παιδιά θα αυξηθεί κατά 7%. Επιπρόσθετα, οι ετικέτες σήμερα κοστολογούνται κατά 20% με 50% υψηλότερα από τα απλά μπουκάλια.

Οι εταιρείες λοιπόν θα πρέπει να λανσάρουν μπουκάλια με κατάλληλο μέγεθος και σχήμα στους καταναλωτές. Ακόμη, οι ετικέτες τους και το μάρκετινγκ θα πρέπει να προσεγγίζουν την κουλτούρα και τον χαρακτήρα των νέων. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναπροσαρμοστούν έχοντας ως βασικό γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών.

-Διαφήμιση-
Delegate