Το μανούρι ΠΟΠ, με τη βορειοελλαδίτικη καταγωγή, που κατέκτησε τη χρυσή πρωτιά

Πλήθος βραβείων σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα το Τυροκομείο Αρβανίτη

Το μανούρι ΠΟΠ, με τη βορειοελλαδίτικη καταγωγή, που κατέκτησε τη χρυσή πρωτιά
Η εταιρεία αποδίδει τη διεθνή αναγνώρισή της στην προσήλωσή της στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων που παράγει τιμώντας τον πατροπαράδοτο τρόπο τυροκόμησης
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στη βρετανική πόλη Νάντγουιτς διεξάγεται κάθε χρόνο ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα τυριού, που ανεβάζει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τα καλύτερα προϊόντα από όλο τον κόσμο. Το «International Cheese Awards», που μετρά περί τα 120 χρόνια ζωής, αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και σημαντικότερους σε εμβέλεια σχετικούς θεσμούς παγκοσμίως. Οι δε… πρωταθλητές που αναδεικνύει πρέπει να έχουν σίγουρα σοβαρούς λόγους ποιότητας και γεύσης για να κερδίσουν την ψήφο των τουλάχιστον 200 αναγνωρισμένων κριτών και επαγγελματιών του χώρου των τροφίμων από όλο τον κόσμο.

Στα τέλη του φετινού Ιουλίου, στο βάθρο των νικητών του παγκόσμιου αυτού φεστιβάλ τυριού ανέβηκε το μανούρι ΠΟΠ του τυροκομείου Αρβανίτη, με βορειοελλαδίτικη καταγωγή, δηλαδή από τη Νεοχωρούδα, το οποίο αναδείχθηκε ως το καλύτερο ελληνικό τυρί για το 2016, κατακτώντας μια χρυσή πρωτιά. Έτσι αναδείχθηκε ως το «Καλύτερο Ελληνικό Τυρί», κερδίζοντας το χρυσό βραβείο στη σχετική κατηγορία στο πλαίσιο των «International Cheese Awards 2016».

  • Νατάσα Φραγκούλη
-Διαφήμιση-

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-
Delegate