Κληρώνει την Παρασκευή για το μέλλον της ΜΕΒΓΑΛ

Κληρώνει την Παρασκευή για το μέλλον της ΜΕΒΓΑΛ
-Διαφήμιση-
Delegate

Παράταση έως την προσεχή Παρασκευή, 27 Μαΐου, λαμβάνει η κρίσιμη για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, γενική συνέλευση των μετόχων της, που ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τρίτη 24 Μαϊου αλλά αναβλήθηκε.

Η γενική συνέλευση θεωρείται μείζονος σημασίας για τη βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία, καθώς οι μέτοχοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση των δανείων και την πολυπόθητη αποκατάσταση της ρευστότητας. Τα δύο θέματα στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης της Παρασκευής είναι η πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης και η λήψη απόφασης για αποδοχή ή μη της προτεινόμενης πρότασης αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας με τη συμμετοχή των funds Sankaty και Bartons.

Σήμερα, το μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ ελέγχει σε ποσοστό 43% η οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου, το 27,5% ανήκει στην οικογένεια Χατζάκου-Συμεωνίδη, ενώ ένα 14,8% ελέγχει η Δέλτα Τροφίμων (ανήκει μέσω της Vivartia στον όμιλο της MIG). Η τελευταία έχει υπογράψει από το 2014 προσύμφωνο για την απόκτηση ποσοστού 43% της ΜΕΒΓΑΛ, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η συναλλαγή.