Το πρόχειρο φαγητό προκαλεί μετάλλαξη των ερυθρών αιμοσφαιρίων

Το πρόχειρο φαγητό προκαλεί μετάλλαξη των ερυθρών αιμοσφαιρίων
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μια διατροφή γεμάτη ανθυγιεινές τροφές, όπως το πρόχειρο και επεξεργασμένο φαγητό, καταστρέφει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, οδηγώντας σε καρκινικές μεταλλάξεις. Πανεπιστημιακή έρευνα από το Πανεπιστήμιο Σουάνσι του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα, αναφέροντας πως το χαμηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών σε μια διατροφή πρόχειρων φαγητών παράγει κατεστραμμένα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Αυτά τα κύτταρα είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη λειτουργία, μεταφέροντας το οξυγόνο από τους πνεύμονες στο υπόλοιπο του σώματος, ενώ απομακρύνουν τα υπολείμματα του διοξειδίου του άνθρακα από τον οργανισμό. Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Hasan Haboubi, γαστρεντερολόγος και ερευνητής καρκίνου στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, δήλωσε πως ο τρόπος ζωής και ειδικότερα η διατροφή είναι στενά συνδεδεμένα με την υγεία ακόμη και των πιο μικρών μας κυττάρων. Αν η διατροφή που ακολουθούμε δεν είναι καλή, αυτό αντανακλάται στην κατάσταση αυτών των κυττάρων.

Έρευνα

-Διαφήμιση-

Ο καθηγητής και η ομάδα του διαπίστωσαν τα παραπάνω, ενώ προσπαθούσαν να αναπτύξουν μία εξέταση αίματος για τον καρκίνο. Συγκεκριμένα, υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των εθελοντών που συμμετείχαν στην έρευνα και ήταν υγιείς, αφού, όπως τόνισαν, οι φαινομενικά υγιείς άνθρωποι που ακολουθούν μια κακή διατροφή μπορεί να έχουν υψηλό επίπεδο μετάλλαξης στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο καθηγητής δήλωσε: «Οι άνθρωποι που δεν κατανάλωναν επαρκείς μερίδες φρούτων και λαχανικών και σε μικρότερο βαθμό ψάρια είχαν υπερδιπλάσιο ρυθμό μετάλλαξης».

Τόνισε, δηλαδή, πως υπήρξε μια πολύ σημαντική στατιστική σχέση μεταξύ της διατροφής και του ρυθμού μετάλλαξης. Τέλος, σημείωσε πως αυτή η ανακάλυψη, που έγινε καθαρά από τύχη, μπορεί να σηματοδοτεί την εύρεση ενός βιοδείκτη για την ποιότητα της διατροφής των ανθρώπων.

-Διαφήμιση-
Delegate