Τρικλοποδιές στη Διεπαγγελματική Φέτας με συλλογή προσωπικών δεδομένων παραγωγών καταγγέλλει ο ΣΕΚ

Ζώνουν τα φίδια τους κτηνοτρόφους από τη σφήνα ΤΥΡΑΣ σε TESCO-Κολιό
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Διχαστικές πρακτικές που παραβιάζουν χρηστά ήθη και έθιμα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εκβιασμό των κτηνοτρόφων με αποκλειστικό στόχο την υπονόμευση της Εθνικής Διεπεγγελματικής Οργάνωσης Φέτας ΠΟΠ καταγγέλλει με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο ΣΕΚ.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, φορείς που αντιτίθενται στο εγχείρημα αποδύονται το τελευταίο διάστημα σε προσπάθεια συλλογής υπογραφών αποσπώντας από παραγωγούς  στοιχεία και υπογραφές, που αποτελούν προσωπικά δεδοµένα. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που έχει στο διάθεσή του ο ΣΕΚ και αναδημοσιεύει το ypaithros.gr, τυροκομικές επιχειρήσεις ζητούν από συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες εξουσιοδοτούν την ΠΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων)  να προχωρήσει στην ίδρυση Διεπαγγελματικής Φέτας.

-Διαφήμιση-

Στο πλαίσιο της δήλωσης αυτής, οι παραγωγοί καλούνται να αναγράψουν, εκτός από το ονοματεπώνυμό τους, τον αριθμό δελτίου ταυτότητας καθώς και τον κωδικό ΕΛΓΟ. Για το θέμα αυτό, μάλιστα, ο ΣΕΚ έχει προχωρήσει σε σχετική καταγγελία και στον ΕΛΓΟ, όπως ενημερώνει το ypaithros.gr, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Τάκης Πεβερέτος.

«Με την κίνηση αυτή στην οποία εμπλέκονται και μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες ουσιαστικά επιχειρείται μια διάσπαση των κτηνοτρόφων, ένας εκβιασμός. Υπάρχουν εταιρείες όπου οι μισοί και πλέον κτηνοτρόφοι στους οποίους παρουσιάζονται οι εν λόγω υπεύθυνες δηλώσεις είναι μέλη οργανώσεών μας», τονίζει ο κ. Πεβερέτος. «Εκτός από αυτό παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα καθώς και χρηστά ήθη και έθιμα. Ο κωδικός ΕΛΓΟ δεν μπορεί να δίνεται σε όποιον τον ζητάει χωρίς να έχει νόμιμο συμφέρον», συμπληρώνει.

Ο ίδιος εκτιμά ότι πίσω από τις πρακτικές αυτές κρύβεται η προσπάθεια να μπουν τρικλοποδιές στην Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας οι διαδικασίες σύστασης της οποίας από το ΣΕΚ, τον ΟΔΙΠΠΑΦ και τον Σύλλογο Τυροκόμων Θεσσαλίας βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία.

Η επιστολή του ΣΕΚ προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει αναλυτικάτα εξής:

«Κύριοι Υπουργοί, Κύριε Γενικέ,

Καταγγέλλουµε το γεγονός ότι ενώ η διαδικασία ίδρυσης της Εθνικής ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Φέτας ΠΟΠ βρίσκεται στο τελικό στάδιο, γίνεται προσπάθεια υπονόµευσής της από ορισµένους φορείς αποσπώντας από κάποιους κτηνοτρόφους στοιχεία και υπογραφές, που αποτελούν προσωπικά δεδοµένα (επισυνάπτεται σχετική επιστολή). 

Καλούµε τους φορείς αυτούς να αποσύρουν άµεσα τη συγκέντρωση υπογραφών και να συζητήσουν µε τους θεσµικούς φορείς, που µέχρι σήµερα ακολουθούν την οδό της νοµιµότητας, της συνεννόησης και της ενότητας.  Μόνο ενωµένοι µπορούµε να υπερασπίσουµε µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συµφέροντά µας». 

Δείτε εδώ την Υπεύθυνη Δήλωση για Διεπαγγελματική Φέτας που καλούνται να υπογράψουν οι κτηνοτρόφοι. 

 

-Διαφήμιση-
Delegate