Τροπολογία για ακατάσχετο επιδοτήσεων σε αγρότες που έχουν πληγεί από καταστροφές

Τροπολογία για ακατάσχετο επιδοτήσεων σε αγρότες που έχουν πληγεί από καταστροφές
-Διαφήμιση-
Delegate

Τροπολογία για το ακατάσχετο των λογαριασμών των ενισχύσεων αγροτών από περιοχές, που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. 

Η συγκεκριμένη τροπολογία, που πρότεινε η βουλευτής Κεφαλλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την συνεργασία με την Κύπρο στον τομέα της θαλάσσιας έρευνας, που την κύρωσή του έχει εισηγηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και αναφέρεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις, που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Η τροπολογία, αν γίνει δεκτή, δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις και για αγρότες,επλήγησαν οι κατοικίες τους, σε περιοχές, που είχαν καταστροφές, κι όχι μόνο για την Κεφαλλονιά, αλλά και για την Πελοπόννησο κ.ά., που περιήλθαν σε δεινή οικονομική θέση, σε σημείο και να μην έχουν να πληρώσουν και τα όποια χρήματα κατατίθενται στους λογαριασμούς τους, να δεσμεύονται αυτομάτως για υποχρεώσεις τους.

-Διαφήμιση-

Ωστόσο στην τροπολογία δεν διευκρινίζεται αν το ακατάσχετο λογαριασμών αφορά και παραγωγικές κτιριακές εγκαταστάσεις μονάδων, που βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές που είχαν σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.ά.

Ο κ.Δρίτσας ζήτησε μεταξύ άλλων να γίνει δεκτή λόγω του κατεπείγοντος και η τροπολογία της κ. Θεοπεφτάτου.