Α. Τσίπρας: Οι αγρότες θα κάνουν καλές γιορτές καθώς για πρώτη φορά οι αγροτικές ενισχύσεις κατατέθηκαν στην ώρα τους (upd)

Α. Τσίπρας: Να συνδεθεί το τουριστικό προϊόν της Κρήτης με την πρωτογενή παραγωγή
-Ειδική έκδοση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στην Κρήτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί. Μια επίσκεψη που θα ρίξει το βάρος της στα αναπτυξιακά- αγροτικά θέματα, όπως και στα έργα που κατασκευάζονται, ενώ θα περιλαμβάνει και πολιτική ομιλία απόψε, στο Ηράκλειο.

Αυτή φορά, η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα είναι μόνο στην ανατολική Κρήτη (Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου). Πιο αναλυτικά στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη έκανε λόγο για την ανάγκη σύνδεσης του τουριστικού προϊόντος του νησιού με τον αγροτικό τομέα. Σε ό,τι αφορά τους αγρότες είπε ότι φέτος θα κάνουν καλές γιορτές καθώς για πρώτη φορά οι αγροτικές ενισχύσεις έχουν κατατεθεί στην ώρα τους.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ό,τι περιθώριο υπάρχει από τη σκληρή δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση θα δίνεται στους πιο αδύναμους, για να σημειώσει ότι από την εφάπαξ 13η σύνταξη, το 40% κατευθύνεται στους δικαιούχους τού ΟΓΑ που είναι οι πιο αδύναμοι συνταξιούχοι.

Το σημερινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει, ακόμη, σύσκεψη με αγροτικούς -κτηνοτροφικούς φορείς και ομάδες παραγωγών στις Μοίρες. Στις 7.30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Ηράκλειο.

Αύριο, Τετάρτη, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο, εκεί όπου θα δει τους παραγωγικούς φορείς του Λασιθίου. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα κλείσει με επίσκεψη στο ελαιουργείο του συνεταιρισμού Κριτσάς.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Κρήτης
 
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Περιφέρεια
  
Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε πριν από λίγο στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης παρόντων Υπουργών, βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, και άλλων θεσμικών φορέων έθεσε στον Πρωθυπουργό τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, τα μεγάλα έργα της Κρήτης με κυρίαρχα τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, τη κατασκευή αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών έργων. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα που ενδυναμώνουν τους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε τις περαιτέρω δυνατότητες-προοπτικές ανάπτυξης του νησιού και της χώρας ευρύτερα καθώς η Κρήτη εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε την στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τα Ερευνητικά-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού με στόχο την ανάπτυξη της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» και την διασύνδεση της με την παραγωγική διαδικασία, οικονομία του νησιού. Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ακόμα την καλή σχέση και συνεργασία που έχει με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υποδοχή στην Περιφέρεια,  και αναφερόμενος στα μεγάλα έργα είπε, ότι, πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι μέχρι το 2019 να προχωρήσουν τα δυο μεγάλα έργα για την Κρήτη που είναι ο ΒΟΑΚ που αποτελεί βασική πολιτική επιλογή, όπως επίσης το νησί να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μεσογείου, το αεροδρόμιο Καστελίου.

Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργο από την ΕΤΕΠ και στόχος είναι μέχρι το 2017 αρχή του 2018 να έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία, και μέσα στο 2018 να ξεκινήσει το έργο. Για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου ο Πρωθυπουργό ανέφερε στον Περιφερειάρχη Κρήτης ότι, εντός του 2017 θα ξεκινήσει ένα έργο πνοής όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός για το τουριστικό προϊόν του νησιού τόνισε με έμφαση ότι η Κρήτη οδηγεί την κούρσα των ρεκόρ στον Ελληνικό τουρισμό επισημαίνοντας την επιτυχή διασύνδεση πρωτογενή τομέα και τουρισμού που υλοποιείται από την Περιφέρεια. Μάλιστα κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την καλή συνεργασία που υπάρχει για την ανάπτυξη του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο τέλος της συνάντησης δώρισε στον Πρωθυπουργό  την έκδοση «ΜΙΛΙΕ ΜΟΥ ΚΡΗΤΗ ΑΠ΄ ΤΑ ΠΑΛΙΑ» με ιστορικές ηχογραφήσεις Κρητικής Μουσικής 1907-1955, όπως επίσης την επετειακή έκδοση-παράσταση της Περιφέρειας Κρήτης για τα 150 χρόνια από το ηρωικό Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress