Γ. Τσιρώνης: Δεν μπορούμε να κατεβάσουμε ρολά στις επενδύσεις

Γ. Τσιρώνης: Δεν μπορούμε να κατεβάσουμε ρολά στις επενδύσεις
-Διαφήμιση-
Delegate

Έως το τέλος του χρόνου, υπολογίζουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος , πως θα είναι έτοιμο το νέο χωροταξικό σχέδιο. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου, Ηλία Καματερού, ο οποίος αναφέρθηκε στο χωροταξικό και στις επενδύσεις που γίνονται για τον τουρισμό και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

 Ο κ. Καματερός ανέφερε πως υπάρχουν περιοχές που είναι υπερκορεσμένες είτε από άποψη τουρισμού είτε από άποψη επενδύσεων, όπως π.χ. στις ιχθυοκαλλιέργειες, καθώς, δεν είναι αναστρέψιμες.

 Ο κ.Τσιρώνης υπενθύμισε πως πριν λίγες εβδομάδες «επιτύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη, δηλαδή να καταργήσουμε το Κεφάλαιο Β΄ του ν.4269, ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι ο ν. 4269 θεωρείται μνημονιακός νόμος του 2014 και αυτό το κεφάλαιο ήταν ό,τι χειρότερο» σε ό, τι αφορά στη χωροταξία.

-Διαφήμιση-

 Σημείωσε ωστόσο, πως υπάρχουν άνθρωποι, που είχαν αγοράσει εκτάσεις, είχαν πάρει άδειες και έχουν πλέον εμπράγματα δικαιώματα για επενδύσεις και δεν μπορούν να μη ληφθούν υπόψη όλα αυτά, γιατί θα καταπέσουν και στα δικαστήρια.

«Πιθανόν να πρέπει οι κάτοικοι να υποστούν μια, δυο, πέντε ακόμα τέτοιες επενδύσεις, ακόμα και αν η τοπική κοινότητα δεν τις πιστεύει, γιατί ήδη, ας πούμε, οι επενδυτές αυτοί είχαν κάνει μια ενέργεια, που τους έχει δημιουργήσει εμπράγματα δικαιώματα», είπε ο Γιάννης Τσιρώνης. «Το να κατεβάζεις τα ρολά σε όλες τις επενδύσεις και να λες αυτήν τη στιγμή θεωρητικά ότι «εγώ απαγορεύω παντού, μέχρι να έχω καινούριο χωροταξικό» θα ήταν πολύ χειρότερο και φυσικά δεν θα το κάνει η κυβέρνησή μας» , τόνισε χαρακτηριστικά.

  •  Άννα Στεργίου