Βαμβάκι: Με 53 λεπτά κόβονται τα πρώτα τιμολόγια στη Ροδόπη

Βαμβάκι: Με 53 λεπτά κόβονται τα πρώτα τιμολόγια στη Ροδόπη
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Mε σύμμαχο τον καλό καιρό της τελευταίας εβδομάδας, αλλά και… τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC) που με τις προβλέψεις της ανεβάζει τον πήχη για τις φετινές τιμές παραγωγού, μπαίνει σε φουλ ρυθμούς η συγκομιδή του σύσπορου βαμβακιού.

 

Στη Θεσσαλία η συγκομιδή βρίσκεται αυτή τη στιγμή περίπου στο 50% ενώ προς το τέλος της βαίνει στη Θράκη.

-Διαφήμιση-
Delegate

Χωρίς διακοπή συνεχίζονται και οι παραδόσεις των ποσοτήτων που έχουν ήδη συλλεχθεί στα εκκοκκιστήρια που δραστηριοποιούνται στις βασικές παραγωγικές περιοχές της χώρας.

Αν και οι περισσότερες μονάδες κρατούν για την ώρα κλειστά τα χαρτιά τους –και, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, παραλαμβάνουν με απλά δελτία ποσοτικής παραγωγής–, η αίσθηση που δείχνει να παγιώνεται στην αγορά είναι ότι μια τιμή της τάξης των 52-53 λεπτών είναι απολύτως εφικτή, ενώ δεν λείπουν και οι ενδείξεις για ακόμα ψηλότερα νούμερα που φτάνουν μέχρι τα 55 λεπτά το κιλό.

Την παραπάνω εντύπωση ενισχύουν το τελευταίο διάστημα οι διαρροές που πραγματοποιούν –κυρίως μέσω μεσιτών– μεγάλα ονόματα του εκκοκκιστικού κλάδου.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις τιμές για τις οποίες μιλούν τα περισσότερα εκκοκκιστήρια στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.