Ένταση με φόντο «ΑΓΡΟΓΗ» και δασικές διατάξεις. Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Ένταση με φόντο «ΑΓΡΟΓΗ» και δασικές διατάξεις. Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο
-Διαφήμιση-
Delegate

Σε υψηλούς τόνους και με εντάσεις κινήθηκε η διαδικασία για την ψήφιση του φορολογικού πολυνομοσχεδίου  κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις Επιτροπές της Βουλής. Σήμερα κι αύριο (21/22-5), όλα δείχνουν, πως επίκειται σκληρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια, καθώς το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της Αρχής μόνο με ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις Επιτροπές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου αναφέρθηκε στο θέμα της «ΑΓΡΟΓΗ» και μίλησε για τις προσλήψεις ημετέρων από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που έφτασαν να προσλάβουν μέχρι «γυμναστή και μακιγιέζ».

Ο Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε στον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ, Σπύρο Μάμαλη για το θέμα των διατάξεων για τα δάση, ο οποίος λίγο νωρίτερα τον είχε καλέσει αν έχει στοιχεία για παρανομίες να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως ό, τι  συνέβαινε το ξέρει όλη η Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρξαν πολλές στιγμές έντασης, κυρίως για την εκχώρηση για μακρό χρονικό διάστημα των «ασημικών» της χώρας αλλά και για το νέο κύμα φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ, ζύθο, που αναμένεται , όπως ειπώθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης, να φέρει ένα νέο κύμα ανατιμήσεων σε όλη την αγορά, δημιουργώντας προβλήματα από τον παραγωγό, μέχρι  τον καταναλωτή.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση και για τον «κόφτη» αλλά και για τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία αφορούν και σε αγροτεμάχια ενώ τροπολογία για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε νησιωτικές περιοχές κάτω των 300 κατοίκων κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τροπολογία κατατέθηκε την τελευταία στιγμή από το οικονομικό επιτελείο και για το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων (αφορούν κυρίως στρατιωτικούς , δικαστικούς κ.ά.) για 2 χρόνια, προκειμένου να εξοικονομήσει η κυβέρνηση 118 εκατομμύρια ευρώ. 

Άννα Στεργίου