Στη Θεσσαλονίκη «χτύπησε» στις 9-10 Νοεμβρίου ο παλμός του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, καθώς εκπρόσωποι τους, μοιράστηκαν το όραμά τους για την ελληνική και την ευρωπαϊκή γεωργία, και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τάσεις και τις πολιτικές που επηρεάζουν την ανάπτυξή της, στα πλαίσια του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, που συνδιοργάνωσαν –με απόλυτη επιτυχία- η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με τον ΣΕΒΕ (Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), υπό την αιγίδα της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος).

Το 4ο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Porto Palace είχε θέμα «Καινοτομία & γνώση στον πρωτογενή τομέα : Απελευθερώνοντας τη δυναμική της υπαίθρου» και σε αυτό παραγωγοί, στελέχη συνεταιρισμών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, καθώς και σημαντικοί επιχειρηματικοί φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων από την Ελλάδα και την ΕΕ μίλησαν για τις σημαντικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο αγροδιατροφικός τομέας και πως η αξιοποίηση της καινοτομίας και ειδικότερα της ευφυούς γεωργίας μπορεί να προδώσει την απαιτούμενη προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προιόντα.

Σε όλη τη διάρκεια του 3ήμερου Συνεδρίου, η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ενώ χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν από τις τοποθετήσεις των ομιλητών στις 3 θεματικές ενότητες και τα 4 εργαστήρια που έλαβαν χώρα στο συνεδριακό χώρο.

Η έναρξη του συνεδρίου την Τετάρτη 8-11 έγινε με ειδική εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: «Το Ελαιόλαδο».

Τα βήματα για γίνεις μελισσοκόμος