«Ως Κεντρική Μακεδονία» οργανώνονται για τις κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Όλοι στα συλλαλητήρια ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

«Ως Κεντρική Μακεδονία» προσανατολίζονται να συμμετάσχουν στις επερχόμενες κινητοποιήσεις οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Κρίσιμες αναμένονται οι επόμενες ημέρες, μέχρι και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, οπότε και θα γίνει η καθοριστική ευρεία συνάντηση, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των αιτημάτων, που θα αποτελέσει και τη βάση εξόδου τους στους δρόμους.

Στην συνάντηση που είχαν το Σάββατο 14/1 όρισαν μια ολιγομελή συντονιστική επιτροπή.

-Διαφήμιση-

«Από σήμερα κιόλας, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ξεκινάμε την ενημέρωση σε κάθε γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος για το εγχείρημα που οργανώνεται», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσσαλάς. Ουσιαστικά, στόχος είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση δυνατών μπλόκων στην Κεντρική Μακεδονία, εξήγησε.

Τονίζεται ότι στη συνάντηση που έγινε στις 14/1 στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις εξής περιοχές: Μάλγαρα, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Χαλκιδική, Δερβένι, πράσινα φανάρια-ανατολική Θεσσαλονίκη-, Εύζωνοι και Αιγίνιο.

Στο σχεδιασμό εντάσσεται να συμπεριληφθούν στην προσπάθεια ένωσης της Κεντρικής Μακεδονίας και οι περιοχές των Σερρών, που παραδοσιακά στήνεται ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα στη χώρα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αυτό του Προμαχώνα, αλλά και τα Κερδύλλια.

Στο μεταξύ, σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων στην Πέλλα, Τάσο Κυραλίδη, ο ίδιος ανέφερε «Βλέπουμε θετικά καταρχήν την προσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο μένει να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Ακόμη δεν μας έχουν καλέσει να συζητήσουμε και τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο πόδι και με βάση πληροφορίες που διαρρέουν».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος εκφράζοντας την ευχή, αλλά και την ελπίδα φέτος οι αγροτικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν να έχουν άρωμα «ενότητας», προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα, είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε λοιπόν να μας καλέσουν στη συνάντηση και να συζητήσουμε, ώστε να μπορούμε υπεύθυνα να πούμε πως θα κινηθούμε ως Πέλλα στο επόμενο διάστημα».

Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί αναβρασμός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με ορισμένους αγρότες να προτείνουν την ένταξη του συνόλου τους στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ενώ άλλοι ψηφίζουν τις προσπάθειες που γίνονται στα Τέμπη. Όμως, υπάρχουν και εκείνοι που δηλώνουν απογοητευμένοι. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
Delegate