Χαλκίδης: Xαμηλό κόστος παραγωγής και καλή απόδοση στο λωτό

Xαμηλό κόστος παραγωγής και καλή απόδοση στο λωτό
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

«Τα τελευταία 4-5 χρόνια άρχισε να κερδίζει έδαφος η καλλιέργεια λωτού, ως εναλλακτική καλλιέργεια, που ευνοείται από τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας και με σημαντικό προτέρημα το χαμηλό κόστος παραγωγής.

Xαμηλό κόστος παραγωγής και καλή απόδοση στο λωτόΗ καλλιέργεια του λωτού μπορεί να δώσει καλό και ανθεκτικό καρπό χωρίς καθόλου ραντίσματα σχεδόν, ενώ αν είναι καλό το κτήμα, μπορεί να δώσει μέχρι και τέσσερις τόνους το στρέμμα. Φέτος, είχαμε ικανοποιητική παραγωγή και η τιμή διαμορφώθηκε στα 35 – 45 λεπτά, που είναι μια καλή τιμή, δεδομένου του χαμηλού κόστους της καλλιέργειας, ενώ από χρόνο σε χρόνο η παραγωγή αυξάνεται. Επιπλέον, είναι προϊόν που “φεύγει”.

-Διαφήμιση-

Η φετινή συγκομιδή, που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, έχει ήδη αρχίσει να κινείται τόσο προς την αγορά του εσωτερικού όσο και προς αγορές του εξωτερικού όπως η Ρουμανία, ενώ έχει δυνατότητες να κατευθυνθεί και προς άλλες αγορές της Ευρώπης. Εμείς ως ομάδα παραγωγών “Εύφορος Γη”, προσπαθούμε να βάζουμε κτήματα, ώστε να έχουμε ένα αρκετά μεγάλο τονάζ για να ενισχύσουμε τον εξαγωγικό προσανατολισμό του προϊόντος».

-Διαφήμιση-
Delegate