Ξεκινάει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα

Ξεκινάει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Καλλιτέχνες από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή από τις 12 ως τις 16 Μαΐου. Συνδιοργανωτές θα είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις», η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας. 

Για το θέμα δόθηκε χτες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου η πρόεδρος της «Φάρις» Αναστασία Μπελογιάννη είπε πως η Πειραματική πρέπει να συνεχίσει τη δράση της στο παιδικό θέατρο και στο κουκλοθέατρο, όπως κάνει τόσα χρόνια. «Μόνο θετικά θα φέρει στην πόλη το Φεστιβάλ» πρόσθεσε. 

Ξεκινάει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα

Η πρόεδρος της Πειραματικής Λέττα Πετρουλάκη συνέχισε λέγοντας πως το ξεκίνημα της ενασχόλησης με το κουκλοθέατρο έγινε πριν από 17 χρόνια, από ομάδα της Φανής Αλεξανδρίδη. Η κούκλα δεν είναι μόνο μια κατασκευή, αλλά μια ολόκληρη τέχνη για το πώς θα ζωντανέψει, θα κινηθεί, θα πάρει ζωή. Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος θα είναι 19  και αξίζει να σημειωθεί πως οι παραστάσεις είναι και για παιδιά, αλλά και για ενήλικες, γονείς ή εκπαιδευτικούς. Σε ένα από τα σεμινάρια, οι γονείς μπορούν να λάβουν μέρος μαζί με τα παιδιά τους. Οι κούκλες που θα δει το κοινό θα είναι από δαχτυλόκουκλες μέχρι γιγαντόκουκλες. Αυτό είναι το πρώτο ανάλογο φεστιβάλ που γίνεται στην Πελοπόννησο, αφού μέχρι τώρα γίνονταν μόνο στη Βόρειο Ελλάδα. Η Πειραματική Σκηνή είναι η μόνη από τις ομάδες, που ασχολείται με αυτόν τον τομέα ερασιτεχνικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράσταση με εγγαστρίμυθο, καθώς και μία μουσική έκπληξη για το τέλος. 

Ξεκινάει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα

Στόχος, όπως τόνισε η πρόεδρος, είναι το Φεστιβάλ να εδραιωθεί, να μεγαλώσει για να γίνει ίσως και διεθνές κάποια στιγμή. Ο Δήμος θα στηρίξει τη διοργάνωση με 2.000 ευρώ, η «Φάρις» με 1.000, ενώ θα υπάρχει σημαντική βοήθεια και από χορηγούς. Σε όλους τους φιλοξενούμενους συμμετέχοντες από τα άλλα μέρη της Ελλάδας θα δοθούν τοπικά προϊόντα, προσφορά ντόπιων επιχειρήσεων που στηρίζουν το Φεστιβάλ. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ η Πειραματική θα εκθέσει και όλες τις κούκλες που έχει δημιουργήσει, 17 χρόνια τώρα, στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Οι χώροι που θα φιλοξενηθούν οι δράσεις είναι το ΔΗΠΕΘΕΚ, η Πειραματική Σκηνή στην οδό Ευριπίδου 2, το Πάρκο ΟΣΕ.

Για πληροφορίες συμμετοχής στα σεμινάρια: 27210 21653, 27210 82864, 6977-437279, 6971-540945.

-Διαφήμιση-
Delegate