Ξέχασαν τους επενδυτές του παλιού Leader

Ξέχασαν τους επενδυτές του παλιού Leader
-Διαφήμιση-
Delegate

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τους τελευταίους μήνες επενδυτές που είχαν ενταχθεί στο Leader της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους εξαιτίας γραφειοκρατικών λόγων (αλλά και λόγω των προβλημάτων ρευστότητας).

Για να ολοκληρωθούν τα έργα και προκειμένου να μη χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, αποφασίστηκε οι επενδύσεις αυτές να χρηματοδοτηθούν μέσω ενός προγράμματος-γέφυρας στο νέο ΠΑΑ 2014 – 2020. Σύμφωνα με όσα μας επισημαίνουν επενδυτές, η ΥΑ, που θα όριζε τις λεπτομέρειες, αναμενόταν μετά την παρουσίαση του νέου ΠΑΑ. Ωστόσο, οι μέρες περνούν. Αν, μάλιστα, η καθυστέρηση συνεχιστεί, τότε τα έργα κινδυνεύουν με απένταξη και μη ολοκλήρωσή τους.

Για το θέμα, η «ΥΧ» επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ ΑΕ), Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος μας έκανε γνωστό ότι «σύμφωνα με όσα πληροφορούμαι από τη διαχειριστική αρχή του υπουργείου, σε περίπου μία εβδομάδα θα έχει υπογραφεί και δημοσιευτεί η απαραίτητη ΥΑ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία». Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν από αναπτυξιακές εταιρείες άλλων περιοχών, που διαχειρίζονται τα προγράμματα Leader, αν και αυτές έχουν προσκομίσει όλα τα στοιχεία στο ΥΠΑΑΤ, η διαδικασία έχει κολλήσει. Από την πλευρά τους, οι επενδυτές, μεταξύ των οποίων αγρότες και κτηνοτρόφοι, βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, βλέποντας τον χρόνο να περνάει.

-Διαφήμιση-

Χρήστος Διαμαντόπουλος