Χρηματοδοτικός φορέας για τους αγρότες στην ατζέντα Αποστόλου-Φούχτελ

Χρηματοδοτικός φορέας για τους αγρότες στην ατζέντα Αποστόλου-Φούχτελ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η ανάγκη να ενισχυθεί η ρευστότητα του αγροτικού τομέα με τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου φορέα που θα αναλάβει το έργο αυτό τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Βαγγέλης Αποστόλου με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Χανς-Χοακίμ Φούχτελ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε επίσης η είσοδος των ελληνικών προϊόντων σε γερμανικά δίκτυα, καθώς και ζητήματα που αφορούν στο συνεργατισμό.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών και οι Γενικοί Γραμματείς Νίκος Αντώνογλου και Χαράλαμπος Κασίμης καθώς και άλλα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Είχαμε σήμερα μια συνάντηση και μια εποικοδομητική συνεργασία με τη γερμανική αντιπροσωπεία της οποίας επικεφαλής ήταν ο κ. Φούχτελ. Συζητήσαμε θέματα που ενδιαφέρουν και τις δυο χώρες. Ιδιαίτερα σταθήκαμε σε ζητήματα που έχουν σχέση με την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στη Γερμανία. Ήδη από πλευράς μας υπάρχουν 11 προγράμματα αξίας 30 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται αυτήν την ώρα.

Συζητήσαμε θέματα που έχουν σχέση με τη ρευστότητα του αγροτικού χώρου, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα έχει εξειδικευμένη λειτουργία στον αγροτικό χώρο.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήσαμε διεξοδικά ήταν η είσοδος των ελληνικών προϊόντων στα γερμανικά εμπορικά δίκτυα.

Θέλω να επισημάνω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ποιοτική υπόσταση των ελληνικών προϊόντων, που μπορεί να διασφαλίσει υψηλή προστιθέμενη αξία. Δυστυχώς αυτήν την προστιθέμενη αξία των αγροτικών μας προϊόντων δεν την απολαμβάνει ο Έλληνας παραγωγός, καθώς φτάνουν μέχρι τον Γερμανό καταναλωτή σε υψηλές τιμές τις οποίες όμως καρπούνται άλλοι στη διαδρομή..

Επίσης, διεξοδική συζήτηση έγινε πάνω στα θέματα ενίσχυσης του συνεργατισμού στη χώρα μας και βελτίωσης της εξωστρέφειας των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, τομείς στους οποίους οι συνομιλητές μας έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία.

Διερευνήσαμε ακόμα τις δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα τουρισμού και ειδικά εναλλακτικών μορφών όπως ο αγροτουρισμός.

Συζητήθηκε τέλος το θέμα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στον αγροτικό τομέα όπου υπάρχει η θέληση για συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ο οποίος έχει την ευθύνη, αλλά και την εμπειρία, της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τον αγροτικό κόσμο».

-Διαφήμιση-
Delegate