Από το χωράφι στην… Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Από το χωράφι στην… Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
-Διαφήμιση-
Delegate

Παιδί του χωριού και συγκεκριμένα από τους Κομποτάδες Λαμίας, ο αγρότης Κώστας Αποστολόπουλος και σημερινός νέος Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί κομμάτι της αυθεντικότητας της υπαίθρου, από άλλη οπτική γωνιά. Από μικρός όργωνε τα χωράφια της οικογενείας του και από εκεί γνώρισε όχι μόνο τις δυσκολίες αλλά και τις ομορφιές της φύσης, οι οποίες και στο τέλος τον κέρδισαν.

Η μεγαλύτερη προίκα του, η εργατικότητα και η οργανωτικότητα του πατέρα του. Ανέλαβε με το πλήρωμα του χρόνου τα ηνία της αγροτικής εκμετάλλευσης. Στην προσπάθειά του να ανεβάσει τον πήχη πιο ψηλά προχώρησε σε αναδιάρθρωση της καλλιέργειας, εκσυγχρονισμό του ελαιοτριβείου και στην καθετοποίηση της παραγωγής λαδιού. Διάβασε πολλά γύρω από το λάδι και την παραγωγή αυτού και μυήθηκε στα μυστικά της παραγωγής κορυφαίου γευσιγνώστη ελαιολάδου. Η παραγωγή ελαιολάδου όπως δηλώνει «είναι έρωτας, παράγεται με χάδι κι όχι με στύψιμο όπως λένε οι παλιότεροι αγρότες».

Στράφηκε στις αγορές του εξωτερικού με την δημιουργία ενός γευστικού βιολογικού ελαιολάδου σε μικρές ποσότητες. Στόχος του ήταν να αποδείξει ότι το καλύτερο λάδι δεν έχει πατρίδα αλλά γίνεται με γνώση, δουλειά και μεράκι!

-Διαφήμιση-

Έτσι και έγινε, και τον Μάιο του 2015 απέσπασε το χρυσό βραβείο στην ποιότητα.

Οι επί χρονιά χαμηλές τιμές του ελαιολάδου τον ώθησαν στο να δημιουργήσει μικρή οικογενειακή μονάδα παραγωγής χειροποίητων σαπουνιών από extra παρθένο ελαιόλαδο. Η ιδέα αυτή αποδείχτηκε σωστή γιατί πρόσθεσε ένα ακόμα μικρό εισόδημα στην οικογένεια του.

Γιάννης Σάρρος