Υπέρ της δασοπονίας τάχθηκε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος

Υπέρ της δασοπονίας τάχθηκε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος
-Διαφήμιση-
Delegate

Η δασοπονία θα μπορούσε να προσφέρει πάνω από 2% του ΑΕΠ αλλά μέχρι στιγμής είναι μόλις στο 0,1%. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το φορολογικό νόμο.

Υποστήριξε πως τα σκουπίδια που πετάμε στις χωματερές είναι πάνω από 300 εκατομμύρια τόνοι ετησίως και τόνισε πως υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης και στις περιοχές Natura.

«Οι περιοχές NATURA της Ελλάδας, που είναι το 5,5% των NATURA της Ευρώπης, που η NATURA της Ευρώπης, κατά την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι 200 δισεκατομμύρια τζίρος, έχουν περιθώριο τζίρου 11 δισεκατομμύρια περίπου μόνο από αυτές τις περιοχές, που εμείς νομίζουμε ότι είναι πουλάκια και φώκιες», τόνισε.

-Διαφήμιση-

Ο κ. Τσιρώνης αναφερόμενος στη δασοπονία υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι μόλις στο 0,1% , όταν σε χώρες που έχουν μισή δασοκάλυψη από την Ελλάδα και καμία σχέση με τη δική μας βιοποικιλότητα έχουν 2% του ΑΕΠ περίπου.

Σε ό, τι αφορά στο νερό, τόνισε πως «δεν θέλουμε να πουληθούν μετοχές της ΕΥΔΑΠ, αλλά τουλάχιστον έχουμε εξασφαλίσει εμείς –και το κίνημα, ας το τιμήσουμε και το κίνημα- ότι το 51% μένει στο ελληνικό Δημόσιο. Είναι πάντα σε δημόσιο έλεγχο».

Βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στον όρο «οικιστική πύκνωση» τονίζοντας πως ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή χρήσης και σε δασικές εκτάσεις.

Άννα Στεργίου