Υπερψηφίστηκε η κύρωση του μνημονίου συνεργασίας με Αίγυπτο για τα ψάρια

Υπερψηφίστηκε η κύρωση του μνημονίου συνεργασίας με Αίγυπτο για τα ψάρια
-Διαφήμιση-
Delegate

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η κύρωση του νομοσχεδίου για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου. Επίσης ομόφωνα ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Αντίστοιχα, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. ψήφισε παρών ο Γιάννης Ανδριανός), η τροπολογία που αφορούσε στις αποζημιώσεις για το πλατόνι ,το γνωστό ελάφι dama – damaτης Ρόδου, που κατέθεσαν βουλευτές της Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και σε άλλες περιοχές κυρίως με αγριογούρουνα και ό, τι θα έπρεπε να υπάρχει συνολική μέριμνα και για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. 

Η κύρωση του μνημονίου συνεργασίας της χώρας με την Αίγυπτο ενισχύει τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη γειτονική χώρα στο χώρο της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών, αναφέρεται στη δυνατότητα κοινών ερευνών και στη δυνατότητα επενδύσεων. Στηλιτεύθηκε όμως για άλλη μια φορά από την αντιπολίτευση η διαδικασία της κατάθεσης  τροπολογιών την τελευταία στιγμή, που κατατίθενται διαρκώς, χωρίς να υπάρχει περιθώριο ουσιαστικής συζήτησης.

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο βουλευτής και αγορητής του ΚΚΕ για την κύρωση, Νίκος Μωραΐτης καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την κύρωση του μνημονίου συνεργασίας τονίζοντας ότι το ψάρι έχει γίνει απλησίαστο για τις λαϊκές οικογένειες, αναφέρθηκε στα προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις στις σταβλικές εγκαταστάσεις και ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη για τους εργάτες, που δουλεύουν στον τομέα του ψαριού και δεν εντάσσονται, όπως είπε στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 Αντιρρήσεις εξέφρασε για το θέμα της τροπολογίας των αδειοδοτήσεων των σταβλικών εγκαταστάσεων και ο αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς, ο οποίος τη χαρακτήρισε ελλιπή, αν και την υπερψήφισε, τονίζοντας ότι βοηθά στην κτηνοτροφία αλλά δεν διασφαλίζει και την προστασία του περιβάλλοντος κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Άννα Στεργίου