Ζωηρό ενδιαφέρον για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

Προς παραίτηση η διοίκηση της ΕΒΖ, έκτακτη συνέλευση για νέο Δ.Σ.
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Για έντονο ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομίλων να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία κάνει λόγο ο διευθ. σύμβουλος της βιομηχανίας, Παντελής Μάνης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μάνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι μεγάλοι παίκτες στον χώρο κάνουν ερωτήσεις και ζητούν διευκρινίσεις», αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που λήγει κανονικά στις 16 Φεβρουαρίου.

-Διαφήμιση-

Υπενθυμίζεται ότι ως ελάχιστο τίμημα και για τις δύο μονάδες της βιομηχανίας στη Σερβία, έχει οριστεί το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει γράψει το ypaithros.gr, «παρών» στο διαγωνισμό αναμένεται να δώσει ο γαλλικός όμιλος Cristal Union ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από αγγλικής πλευράς.

Στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας δημοσιεύτηκε η σχετική «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του συνόλου των 776.564 μετοχών της σέρβικης εταιρείας AD FABRIKA SECERA SAJKASKA Zabali (92,665% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) και του συνόλου των 550.729 μετοχών της σέρβικης εταιρείας CRVENKA FABRIKA SECERA AD CRVENKA, (87,539% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), κυριότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε.». Αναφορικά με τα ακίνητα της εταιρείας, για τα οποία το προηγούμενο διάστημα «έτρεξε» διαγωνισμός και κατατέθηκαν τελικά επτά προσφορές μόνο για τα δύο εκ των έξι ακινήτων της ΕΒΖ, ο κ. Μάνης επισήμανε ότι «ο ενδιαφερόμενος για το ακίνητο στην Κουντουριώτου τελικά έκανε πίσω» και σημείωσε ότι «τα ακίνητα θα μεταβιβαστούν στην τράπεζα Πειραιώς».

Υποσχέσεις για πληρωμή καλλιεργητών εντός της εβδομάδας

«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε εντός της εβδομάδας οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί να πάρουν ένα ακόμη μεγάλο ποσό από το σύνολο των 7 εκατ. ευρώ που τους οφείλεται για το 2016», επισήμανε κ. Μάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Ήδη έχουν λάβει το 40% για την παραγωγή που έδωσαν στην ΕΒΖ το 2016, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν και οι καθυστερήσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες».

Αναγνωρίζοντας, πάντως, την ανησυχία και τον προβληματισμό των τευτλοπαραγωγών, ο κ. Μάνης επισήμανε ότι η αναδιάρθρωση της εταιρείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της ΕΒΖ, υπογράμμισε: «διερευνούμε το διεθνές περιβάλλον και εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους, έτσι ώστε να έχουμε έτοιμη της στρατηγική της επόμενης ημέρας με την απελευθέρωση των ποσοστώσεων ζάχαρης σε επίπεδο ΕΕ, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η διοίκηση της ΕΒΖ εργάζεται εντατικά, ώστε η βιομηχανία να έχει τη θέση που της αναλογεί εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και προς την κατεύθυνση αυτή κάλεσε τους τευτλοπαραγωγούς να δείξουν «εμπιστοσύνη» και να σπείρουν τουλάχιστον 100.000 στρέμματα φέτος, ώστε και αυτοί να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της εταιρείας.

-Διαφήμιση-
Delegate