Μια εικόνα για το ποια παραγωγή θέλουμε και υπό ποιους όρους

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

από τη σκοπιά των Οικολόγων Πράσινων, καταθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, στο βιβλίο του με τίτλο «Η μετακαπιταλιστική άνοιξη και ο μαρασμός των Ιδεολογιών». Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Καραμέρο, τον συγγραφέα Νίκο Σκορίνη και τον εκδότη, Ηλία Λιβάνη, πριν λίγες μέρες, στην αίθουσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Ανάμεσα στους παριστάμενους, η τέως πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Ναυτιλίας, Πάνος Κουρουμπλής, η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δημητριάδης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Δημαράς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Βράντζα, στελέχη από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τους Οικολόγους Πράσινους κ.ά.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στο βιβλίο, ο Γ. Τσιρώνης υιοθετεί εργαλεία από τη μαρξιστική παρακαταθήκη και επιδιώκει να αναδείξει την Κοινωνική Οικονομία ως νέα πρόταση παραγωγικής ανασυγκρότησης, η οποία δεν θα απαντά μόνο στο ερώτημα ποιος διαθέτει τα μέσα παραγωγής αλλά και στο τι είδους μέσα έχουμε και με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιούνται, ώστε να μην εξαντλούνται πόροι (Fare Trade). Ανοίγει κρίσιμο διάλογο απέναντι στο αναρχικό, οικολογικό κίνημα, όπως εκφράστηκε κι από τον Μάρεϊ Μπούκτσιν, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς και στα διλήμματα που εγείρονται σήμερα με τις απόπειρες μόλυνσης τροφίμων, υιοθετώντας τη μη βία ως λογική για οριστικές μεταβολές.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress