Αττική: Σειρά εκδηλώσεων “Μαθαίνω για το Λάδι και την Ελιά, την Υγεία και τη Μεσογειακή Διατροφή”

Με την αρχή της νέας ελαιοκομικής περιόδου 2019/2020, η Επιστημονική Εταιρεία  Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), αρχίζει μια καμπάνια εξωστρέφειας με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών.

Σε συνεννόηση με τους δήμους της Αττικής, αρχίζει μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Μαθαίνω για το Λάδι και την Ελιά, την Υγεία και τη Μεσογειακή Διατροφή».

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και των Δήμων στους οποίους διεξάγονται.

Η 1η εσπερίδα θα γίνει στο δήμο Περιστερίου, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου, Δ/νση: Πλατεία Δημοκρατίας 1 (Είσοδος από Εθνικής Αντιστάσεως) – Στάση Μετρό Περιστέρι, την 1η Νοεμβρίου 2019, ώρα 18:00.

Η 2η εσπερίδα θα διεξαχθεί στο δήμο Γλυφάδας, Δ/νση: Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας – Μελίνα Μερκούρη, Ανατολικής Ρωμυλίας 127, στις 18 Νοεμβρίου 2019, ώρα 18:00

Θεματολογία

Μαθαίνω για το Λάδι και την Ελιά, την Υγεία και τη Μεσογειακή Διατροφή

  1. Η διατροφή ως στοιχείο πολιτισμού. Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη , τ. διευθύντρια Λαογραφικού Κέντρου Ακαδημίας Αθηνών, πρόεδρος της 4Ε,
  2. Τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής, από την παιδική ηλικία έως τα βαθειά γηρατειά. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, Αντιπρύτανης Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και, Αλεξάνδρα Φωσκόλου, επιστημονική συνεργάτης και υποψήφια διδάκτωρ,
  3. Οι ποιοτικές κατηγορίες του ελαιολάδου, κανόνες σωστής χρήσης και συντήρησης. Έφη Χριστοπούλου, χημικός, γευσιγνώστρια, εμπειρογνώμων, ΕΕ και IOC,
  4. Φάε 5 ελιές την ημέρα! Γιώργος Μπόσκου, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
  5. Πυρηνέλαιο, ο άγνωστος συγγενής του ελαιολάδου. Νίκος Ανδρικόπουλος, ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Συζήτηση με το κοινό. Συντονίζει ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος, Άξιον Εκδοτική.

Σημειώνουμε ότι η 4Ε αποτελείται από 57 επιστήμονες όλων  των ειδικοτήτων και η απαρχή της ήταν η έκδοση της «Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το Ελαιόλαδο» (688 σελ.), γραμμένη από 38 μέλη της. Η εταιρεία βρίσκεται μόλις στο 2ο  έτος από την ίδρυσή της και οικονομικά βασίζεται στις συνδρομές των μελών της.

Επίσης, η 4Ε αποτελεί  συνδεδεμένο μέλος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), υποστηρίζει τεκμηριωμένα τη σύσταση του Συμβουλίου Ελαιοκομικής Πολιτικής (ΣΕΠ) και έχει επεξεργαστεί και δημοσιοποιήσει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Ελαϊκής Πολιτικής.

Χορηγοί εκδηλώσεων: Terra Creta, Ελαιόλαδο Ελίκη, ΕΛΣΑΠ ΑΕ, Σύνδεσμος Πυρηνελαιουργών Ελλάδος (ΣΠΕΛ)
Χορηγός επικοινωνίας: Άξιον Εκδοτική

Πληροφορίες: τηλ. 210 3210621 και www.4E-olive.com