Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ιεράπετρα: Έρχεται για 2η συνεχόμενη χρονιά η AgroExpo 2017

26 Μαΐου 2017 16:00 - 28 Μαΐου 2017 21:00

Ιεράπετρα: Έρχεται για 2η συνεχόμενη χρονιά η AgroExpo 2017

Μετά την πρώτη έκθεση Ιεράπετρας AgroExpo 2016, που προσέλκυσε 35 εκθέτες και 5.000 επισκέπτες, οι διοργανωτές φέτος βάζουν ψηλότερα τον πήχη ενόψει της 2ης AgroExpo 2017, που διοργανώνεται το τριήμερο 26, 27 και 28 Μαΐου στο Μισεδάκειο Στάδιο. Η προσδοκία τους είναι φέτος οι εκθέτες να ξεπεράσουν τους 70 και οι επισκέπτες τους 10.000 και η έκθεση να καθιερωθεί και να γίνει σταδιακά η μεγαλύτερη έκθεση των Βαλκανίων.

Ομάδες παραγωγών

Η AgroExpo Ιεράπετρα αποτελεί πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λασιθίου και του Δήμου Ιεράπετρας, με τη συνεργασία της ΕΤΑΠ Λασιθίου και πλήθους χορηγών. Τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ και υλοποιείται με την υποστήριξη του Αγροτικού Συλλόγου, του Εμπορικού και του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου, καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, που ανέλαβε τη φιλοξενία των τεχνικών της εταιρείας που θα στήσει τα περίπτερα και των αγοραστών που θα έλθουν από το εξωτερικό για να συνάψουν συμφωνίες με οργανώσεις παραγωγών και εξαγωγικές εταιρείες αγροτικών προϊόντων.

«Για τον λόγο αυτόν, στο περιθώριο της έκθεσης, θα διοργανωθούν συναντήσεις (Β2Β) με εμπόρους – αγοραστές από οκτώ διαφορετικές χώρες: Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Ρουμανία, Ουκρανία και Κύπρος. Οι βασικοί τομείς της έκθεσης περιλαμβάνουν παραγωγικούς κλάδους που σχετίζονται με αγροτικά προϊόντα και γεωργικά εφόδια. Οι εταιρείες, πολυεθνικές και μη, που θα συμμετάσχουν, θα εκθέσουν γεωργικά εφόδια, λιπάσματα, πολλαπλασιαστικό υλικό, μηχανήματα και θερμοκηπιακό εξοπλισμό, τυποποιημένα και μη αγροτικά προϊόντα και επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της χώρας», διευκρίνισε ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θ. Καλαντζάκης, παρουσίασε το σχέδιο του δήμου, ώστε η αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση των Βαλκανίων. Επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας –με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του επιμελητηρίου– ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου στο κτήριο της πρώην ΑΓΡΕΞ, στον οποίο υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας στεγασμένων (περί τα 5.000 τ.μ.) και υπαίθριων χώρων (περί τα 20 στρέμματα), ώστε εκεί να δημιουργηθεί το εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Ιεράπετρας.

Τοπική αυτοδιοίκηση

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης, η αντιπεριφερειάρχης, κα Πετράκη, επεσήμανε ότι η περιφέρεια στέκεται αρωγός στην προσπάθεια τόσο του Επιμελητηρίου Λασιθίου όσο και του Δήμου Ιεράπετρας για την καθιέρωση της ΑgroExpo και την εδραίωσή της ως μιας σημαντικής περιφερειακής αγροτικής έκθεσης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Σημαντικά στοιχεία της φετινής AgroExpo, εκτός από τις προκαθορισμένες (Β2Β) συναντήσεις παραγωγών με εμπόρους – αγοραστές από οκτώ διαφορετικές χώρες, είναι η συμμετοχή τοπικών κατασκευαστών θερμοκηπιακών μονάδων, καθώς και οι δράσεις προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης. Μάλιστα, με τη βοήθεια των μελών της, θα παρασκευαστούν τοπικά εδέσματα και γλυκίσματα με βάση την κρητική γαστρονομία, τα οποία και θα προσφέρονται στους επισκέπτες.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
26 Μαΐου 2017 16:00
Τέλος:
28 Μαΐου 2017 21:00
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Μισεδάκειο Στάδιο
Κωστή Παλαμά
Ιεράπετρα,722 00Ελλάδα