Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Όλα έτοιμα για την 3η Γιορτή Ελιάς στους Γόννους

28 Νοεμβρίου 2015 19:00 - 29 Νοεμβρίου 2015 14:00

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και την Κυριακή 29 του μήνα η 3η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς του Δήμου Τεμπών, στον διαμορφωμένο χώρο δίπλα από την πινακοθήκη του Δ. Τεμπών στην τοπική κοινότητα Γόννων.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 28 Νοεμβρίου

Εισαγωγή (7.00 μ.μ.) από τον γεωπόνο του Δήμου Τεμπών Μπετχαβέ Σπύρο με θέμα «Η ελαιοκαλλιέργεια στον Δήμο Τεμπών»

Κατής Νικ. – Καθηγητής Α.Π.Θ. «Οι πιο σημαντικές ασθένειες της ελιάς και τρόποι αντιμετώπισης». Επίσης τα πρώτα αποτελέσματα από τη δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε σε εδάφη της περιοχής μας.

Χαρουνχάκης Γιάννης (Γεωπόνος) «Το κλάδεμα της ελιάς»

Τσαντήλας Χρήστος Γεωπόνος Εδαφολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Χαρτογράφησης εδαφών ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»- «Ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιοκάρπου και του λαδιού και παράγοντες που το επηρεάζουν»

Dr Κουρέτας Δημήτρης, Καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος Συμβουλίου Καινοτομία Περιφέρειας Θεσσαλίας «Ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις στον τομέα του ελαιολάδου στο νέο ΕΣΠΑ»

Παρεμβάσεις από Βασιλάκου Μαρία( γεωπόνος) -Ομάδα παραγωγών Πουρναρίου -Ερωτήσεις και απορίες από γεωπόνους, εμπόρους και το κοινό. Συντονιστές εκδήλωσης: Τσαντήλας Χρήστος, Τσιόπα Γεωργία 

Κυριακή 29 Νοεμβρίου

11:00 π.μ.: Έναρξη εκδηλώσεων 11:05 π.μ.: Χαιρετισμός Δημάρχου Κ. Κολλάτου,11:15 π.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων 11:30 π.μ.: Ομιλία για την Ελιά και το λάδι από τον διευθυντή Αγρ. Οικον. και Κτην. Π.Ε. Λάρισας Παν. Καλφούντζο 11:45 π.μ.: Πολιτιστικό δρώμενο του Μ.Ε.Σ. Γόννων και ποιήματα από την δασκάλα Μαρία Τσεκούρα Μπασλή 12:00:π.μ.: Χορευτικά από το παιδικό τμήμα του Μ.Ε.Σ. Γόννων 12:30 π.μ.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα προβολής από τους τοπικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς, τους επαγγελματίες και παραγωγούς με θέμα την ελιά και το λάδι και έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του δημοτικού και νηπιαγωγείου Γόννων.

Το Λαογραφικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό το διήμερο της γιορτής και ο υπεύθυνος του μουσείου Βασίλης Καραβιδές θα ξεναγεί τους επισκέπτες στο χώρο και παράλληλα στη Δημοτική πινακοθήκη θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «η ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Παράλληλα θα προσφέρονται διάφορα εδέσματα σε όλους από διακεκριμένους σεφ και από τον Αγροτουριστικό συνεταιρισμό γυναικών Γόννων. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
28 Νοεμβρίου 2015 19:00
Τέλος:
29 Νοεμβρίου 2015 14:00
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Πνακοθήκη του Δ. Τεμπών στην τοπική κοινότητα Γόννων
39.861057, 22.476209
Γόννοι Θεσσαλίας,ΛαρίσηςΕλλάδα
+ Χάρτης Google