Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έκθεση: Σπάνιες φωτογραφίες του Μάνου Χατζιδάκι

2 Δεκεμβρίου 2015 10:00 - 8 Δεκεμβρίου 2015 20:00

Σπάνιες φωτογραφίες του Μάνου Χατζιδάκι
Έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι διοργανώνουν για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη τα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή από τις 2 ως τις 8 Δεκεμβρίου.
 

Έκθεση: Σπάνιες φωτογραφίες του Μάνου Χατζιδάκι

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Γιώργου Χατζιδάκι και τις οποίες παραχώρησε γι” αυτό το σκοπό ο Γιώργος Χατζιδάκις, γιος του Μάνου. Απεικονίζουν στιγμές του συνθέτη με τους ερμηνευτές και τους μουσικούς του κατά την ηχογράφηση ιστορικών κύκλων τραγουδιών, όπως ο  «Μεγάλος Ερωτικός», «Τα Παράλογα», «Η εποχή της Μελισσάνθης» και «Οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς».
 
Έκθεση: Σπάνιες φωτογραφίες του Μάνου Χατζιδάκι
Ακόμα, απεικονίζουν ιδιόχειρες και μη παρτιτούρες για τα ίδια και άλλα έργα του Μάνου Χατζιδάκι, κινηματογραφικές αφίσες, ζωγραφικά έργα των Γιάννη Μόραλη, Μίνου Αργυράκη, Αλέξη Κυριτσόπουλου για εξώφυλλα δίσκων, καθώς και ένα άγνωστο έργο τουΓιάννη Τσαρούχη που προοριζόταν για το εξώφυλλο του κύκλου «Τα Λειτουργικά».
 
Στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 2/12 στις 19:30, ο Φοίβος Δεληβοριάς, μαθητής του μεγάλου συνθέτη, θα μοιραστεί με το κοινό της έκθεσης πολύτιμες αναμνήσεις αλλά και εκτιμήσεις για τη διαχρονική αξία του έργου του Χατζιδάκι.
 
Ο τραγουδοποιός θα ερμηνεύσει μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι όπως και η χορωδία του σχολείου. Συγκεκριμένα, η χορωδία θα θυμίσει τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, από ιστορικές παραστάσεις κωμωδιών του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης, καθώς και από τα χρόνια του συνθέτη στην Αμερική.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
2 Δεκεμβρίου 2015 10:00
Τέλος:
8 Δεκεμβρίου 2015 20:00
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Ελληνογερμανική Αγωγή
Δημητρίου Παναγέα
Παλλήνη , Αττικής 153 51 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
+30 210 8176700
Ιστοσελίδα:
http://www.ea.gr/