Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εγκαινιάζεται η 23η Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

20 Νοεμβρίου 2015 - 22 Νοεμβρίου 2015

Εγκαινιάζεται η 23η Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 7.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 23ης Εμπορικής Έκθεσης Ανατολική Μακεδονία- Θράκη από την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, στο εκθεσιακό κέντρο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Η έκθεση μετά από έναν χρόνο απουσίας επανέρχεται με 70 περίπτερα και 120 έμμεσους εκθέτες, όπως μετέφερε σε συνέντευξη τύπου που έγινε την Τετάρτη στην Κομοτηνή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης.

Τόνισε ότι «η τοπική παραγωγή βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών». Χαρακτήρισε σημαντική τη συμμετοχή του επιμελητηριακού κόσμου της ευρύτερης περιοχής, καθώς λαμβάνουν μέρους τα Επιμελητήρια Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Θεσσαλονίκης, ενώ το «παρών» δίνει φέτος και το Τουρκικό Επιμελητήριο με επιχειρήσεις μέλη του. Με ικανοποίηση χαιρέτησε και τη συμμετοχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη φετινή διοργάνωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος τόνισε ότι στόχος της διοίκησης της ΠΑΜ-Θ είναι η αύξηση του παραγόμενου εισοδήματος, λέγοντας ότι η Περιφέρεια βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα κατάταξης των περιφερειών της Ε.Ε. ως προς την ανάπτυξη. Σημείωσε ότι στηρίζουν τις εκθέσεις, ειδικά την «Θράκη» που είναι η κεντρική και πρόσθεσε ότι μπορεί ν’ αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο. Ανάμεσα στους στόχους που έχουν θέσει είναι «η στήριξη όλων των δράσεων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη, η στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, η προβολή των τοπικών προϊόντων, η δικτύωση, η συνεργασία και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Επίσης, η συμμετοχή επιχειρήσεων από γειτονικές χώρες, η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας».  

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης μετέφερε ότι επιδιώκουν η έκθεση ν’ αποκτήσει πανελλήνιο χαρακτήρα, σχολιάζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια παρουσίασε φθίνουσα πορεία.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ Αλέξης Ταξιρλής έκανε λόγο για μεγαλύτερο  κύκλο στην επόμενη διοργάνωση τονίζοντας ότι θα στοχεύσουν και στη διεθνοποίηση της έκθεσης.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης Κατερίνα Ιωαννίδου αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων: εκθέσεις ζωγραφικής από ντόπιους καλλιτέχνες, βραδιές κρασιού και τσίπουρου, γευσιγνωσία τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, δωρεάν βόλτες με τα άλογα από τον Ιππικό Όμιλο Κομοτηνής, μαθήματα παιδικής αυτοάμυνας.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή από 20-22 Νοεμβρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 22:00, η είσοδος όπως και η μετακίνηση είναι δωρεάν για το κοινό.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
20 Νοεμβρίου 2015
Τέλος:
22 Νοεμβρίου 2015
Ετικέτες Εκδήλωση
Ιστοσελίδα:
http://profile.helexpo.gr/profile/sites/default/files/thrace/programme_el_0.pdf