Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Νάουσα: 2o Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών από το Λύκειο Ελληνίδων

6 Μαΐου 2016 - 8 Μαΐου 2016

Νάουσα: 2o Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών από το Λύκειο Ελληνίδων

Το Λύκειον των Ελληνίδων Νάουσας διοργανώνει φέτος το 2ο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στην πόλη της Ημαθίας. Στα πλαίσια της επετειακής χρονιάς για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του, το ΛΕΝ έχει καλεσμένα Λύκεια των Ελληνίδων από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του και παράλληλα την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης.

Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο για τους συμμετέχοντες, με καταξιωμένους εισηγητές του χώρου του θεάτρου και του χορού, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο Δημοτικό Θέατρο και στον πολυχώρο πολιτισμού «Βέτλανς».
  • Μουσικοχορευτική παράσταση όλων των Λυκείων στο Δημοτικό Θέατρο, την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 20:30. Συμμετέχουν τα Λύκεια Αγίου Νικολάου Κρήτης, Άργους, Δράμας, Θήβας, Κερατέας, Λαμίας, Μεγάρων, Ρεθύμνου, Σαλαμίνας και Νάουσας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν τα εν ζωή ιδρυτικά μέλη του Λυκείου.
  • Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Μαζαράκη στο Λαογραφικό Μουσείο, το Σάββατο 7 Μαΐου στις 15:00, όπου το Λ.τ.Ε. Ρεθύμνου από κοινού με το Λ.τ.Ε Νάουσας, θα αποτίσουν φόρο τιμής στους Κρητικούς Μακεδονομάχους.
  • Συμμετοχή στον πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτανεία, το Σάββατο 7 Μαΐου, και στις εκδηλώσεις του Δήμου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος, την Κυριακή του Θωμά (8 Μαΐου), όπου όλοι οι φιλοξενούμενοι θα παραστούν στη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση στους Στουμπάνους και θα πάρουν μέρος στην παρέλαση.
  • Ξεναγήσεις των Λυκείων σε αξιοθέατα της πόλης, στη σχολή Αριστοτέλους και στους τάφους των Λευκαδίων.
  • Δείπνο των χορευτικών συγκροτημάτων με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
6 Μαΐου 2016
Τέλος:
8 Μαΐου 2016
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής
Νάουσα, Ελλάδα