Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

1ο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στη Ροδόπη

30 Αυγούστου 2018 - 1 Σεπτεμβρίου 2018

ekethesi-thrakikou-pelagous

-Παραδοσιακή μουσική, έκθεση στο αρχαιολογικό Μουσείο, Γιορτή Τοπικής Γαστρονομίας

Το τριήμερο 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου θα ζωντανέψει το παραλιακό τόξο της Ροδόπης μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνει το 1ο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους για την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης. Το Φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικότητας, της εμπορικότητας, της πολιτιστικής παρουσίας στον χρόνο, των οικονομικών και αναπτυξιακών προοπτικών και του τουριστικού προϊόντος καθώς όλο το καλοκαίρι μέχρι και τον Σεπτέμβρη η περιοχή συγκεντρώνει μεγάλο όγκο επισκεπτών, ειδικά από τα Βαλκάνια αλλά και την Γερμανία.  

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Κάτοικοι και τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν την παραθαλάσσια ομορφιά της περιοχής μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων:

Πέμπτη 30 Αυγούστου

20:30 Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής

Τελετή Έναρξης. Ξενάγηση από τους αρχαιολόγους, στην περιοδική έκθεση με θέμα «Θρακικό Πέλαγος- Δρόμοι της θάλασσας, ναυάγια και ενάλια ευρήματα» που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Παρασκευή 31 Αυγούστου

20:30 Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Μουσική παράσταση με τίτλο « Το παραμύθι της Μουσικής» από το διεθνώς καταξιωμένο μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς». Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, το οποίο διαδραματίζεται στη Βυζαντινή Μαρώνεια. Την ανάγνωση –δραματοποίηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα συνοδεύει μουσική που συνέθεσε ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

10:00 Λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας

Παράλληλες εκδηλώσεις

  1. Επίδειξη σκαφών
  2. Γιορτή Τοπικής Γαστρονομίας, με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων
  3. Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από το καλλιτεχνικό σχήμα «Λαλητάδες Ροδόπης» σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μουσικής «Νότα».

Λεπτομέρειες

Αρχή:
30 Αυγούστου 2018
Τέλος:
1 Σεπτεμβρίου 2018
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Ροδόπη
Ελλάδα