Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

4η Θρακο-Μακεδονική SYNERGIA στη Δράμα

9 Ιουνίου 2018

elaiokomikos-sineterismos-marwneia

Ελαιόλαδο Θάσου, Μάκρης, Μαρώνειας, πατάτες και φασόλια Νευροκοπίου, κασέρι Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, φέτα ΠΟΠ παραγόμενη σε όλη την περιφέρεια, κρασιά Δράμας, Καβάλας, Μαρώνειας, μπύρα Κομοτηνής, μέλι Θάσου, στραγάλι και σουτζούκ λουκούμ Κομοτηνής, λουκάνικα και καβουρμάς Ξάνθης και Έβρου, κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, καριόκα Ξάνθης, θρακιώτικοι τραχανάδες, αλίπαστα Καβάλας και Ροδόπης είναι ορισμένα από τα μεταποιημένα προϊόντα που παράγονται στους πέντε νομούς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και θα παρουσιαστούν στην 4η Θρακο – Μακεδονική SYNERGIA Προώθησης Τοπικών Προϊόντων.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον υπαίθριο χώρο του Διοικητηρίου Δράμας το Σάββατο 9 Ιουνίου.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας, Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, με αρμοδιότητες στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, αναφέρει στην «ΥΧ» ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διοργάνωσης. «Εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ πετυχημένη. Στόχος μας είναι η SYNERGIA να πάρει πανελλήνια έκταση για να γίνουν γνωστά τα παραγόμενα στην περιοχή προϊόντα. Επιδιώκουμε την προβολή των προϊόντων όλης της περιφέρειας, με σκοπό οι τοπικές κοινωνίες να τα γνωρίσουν και, στη συνέχεια, να τα καταναλώσουν».

Αναφέρει ότι οι προηγούμενες διοργανώσεις συνετέλεσαν στην προβολή των διατροφικών προϊόντων σε χώρους εστίασης και αναψυχής και δίνει έμφαση στην παρουσία τους στα ξενοδοχεία λόγω τουρισμού, αλλά και στα σούπερ μάρκετ. Η SYNERGIA είναι το όραμα του αείμνηστου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, που προάσπιζε την κατανάλωση των ντόπιων προϊόντων.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της 4ης SYNERGIAS περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Παρουσίαση τοπικά παραγόμενων προϊόντων
  • Ημερίδα θεμελίωσης της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και παραγωγής δικτυώσεων
  • Παρουσίαση της τοπικής περιφερειακής κουζίνας
  • Έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών τοπικών προϊόντων – επιχειρήσεων διατροφικού τομέα και παραδοσιακών οικιακών σκευών και εργαλείων
  • Ενημέρωση κοινού για τη μεσογειακή διατροφή.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
9 Ιουνίου 2018
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Διοικητηρίου, Δράμα 661 00
Διοικητηρίου, Δράμα
Δράμα,Δράμας661 00