Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

7ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Τυποποιημένη Διαδικασία Επιθεώρησης Ψεκαστικών

26 Σεπτεμβρίου 2018 - 28 Σεπτεμβρίου 2018

Στις 26-27-28/9 το 7ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Τυποποιημένη Διαδικασία Επιθεώρησης Ψεκαστικών

Το 7ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Τυποποιημένη Διαδικασία Επιθεώρησης Ψεκαστικών (SPISE 7) θα λάβει χώρα στην Αθήνα και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 26-27-28 Σεπτεμβρίου, 2018. Πρόκειται για συνέδριο/εργαστήριο με θέμα τα ψεκαστικά μηχανήματα και τις διαδικασίες επιθεώρησης τους, με στόχο την ενημέρωση, τη συζήτηση και τον εμπλουτισμό των εμπειριών των επαγγελματιών σχετικά με τη σωστή πρακτική στη συντήρηση των ψεκαστικών μηχανημάτων.

Το συνέδριο SPISE 7 προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τις διατάξεις σχετικά με την επιθεώρηση του φυτοπροστατευτικού εξοπλισμού, που αναφέρονται στο άρθρο 8 της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ της ΕΕ, οι οποίες είναι δεσμευτικές για όλα τα κράτη μέλη, να τις ερμηνεύσουμε σωστά και να συζητήσουμε την κάθε μία από αυτές. Επιπλέον, το εργαστήριο αυτό δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να θέσουν περαιτέρω προδιαγραφές τις οποίες θα μπορούσαν, επικουρικά, να αναπτύξουν και να εναρμονίσουν τα κράτη μέλη από μόνα τους, και να τις θέσουν σε λειτουργία.

Η συμμετοχή στο συνέδριο εμπειρογνωμόνων, εκπροσώπων από επίσημους εθνικούς ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς και γεωργών, επιτρέπει στους σύνεδρους να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης και των προοπτικών της υποχρεωτικής διαδικασίας ελέγχου των ψεκαστήρων που χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη.

Το 7ο συνέδριο SPISE θα αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία για την αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης, σε κάθε κράτος μέλος, και για την κατανόηση των δυσκολιών και των αναγκαίων ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυσή τους. Επιπλέον, αυτή τη φορά θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να συζητήσουν και να αξιολογήσουν τα στοιχεία μετά τη διαδικασία της επιθεώρησης των ψεκαστήρων σε όλα τα μέλη της ΕΕ, συζητώντας τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατών.

Διαλέξεις, δραστηριότητες και επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια δυόμισι ημερών, όπου θα συζητηθούν πτυχές της επιμόρφωσης των επιθεωρητών, η αναγκαιότητα νέων προδιαγραφών, οι συμβουλές SPISE για τον έλεγχο των ψεκαστήρων, που δεν περιλαμβάνονται στους ψεκαστήρες σειράς ISO 16122, ο ποιοτικός έλεγχος των εργαστηρίων επιθεώρησης και άλλα συναφή θέματα. Επίσης, μία μονοήμερη, τεχνικού εδνιαφέροντος, εκδομή έχει προγραμματισθεί, στην Επίδαυρο, όπου θα λάβει χώρα επίδειξη της επιθεώρησης των ψεκαστικών και οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου (Ασκληπιείο και Θέατρο) και σε μια τοπική μονάδα έκθλιψης και συσκευασίας ελαιολάδου.

To 7o συνέδριο SPISE διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας (www.ibo.certh.gr), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (www.aua.gr) και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (www.esyf.gr), σε στενή συνεργασία με το εργαστήριο αναφοράς για την επιθεώρηση στην Ελλάδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Συνεδριακό Αμφιθέατρο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855

www.spise2018.e

Λεπτομέρειες

Αρχή:
26 Σεπτεμβρίου 2018
Τέλος:
28 Σεπτεμβρίου 2018
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ιερά Οδός 75
Αθήνα, Αττική 118 55 Ελλάδα
Τηλέφωνο:
210 529 4900
Ιστοσελίδα:
http://www.aua.gr/