Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

9ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας – Ημέρες δημιουργίας και γευσιγνωσίας

5 Αυγούστου 2016 - 21 Αυγούστου 2016

9ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας – Ημέρες δημιουργίας και γευσιγνωσίας

Το ανανεωμένο 9ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου στην Κίσσαμο Χανίων.

«Για 9η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τον τοπικών προϊόντων, μέσω του θεσμού του φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας. Το 2016 συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε την προηγούμενη χρονιά, με την εξέλιξη, ποιοτική αναβάθμιση και μετονομασία του μέχρι τότε “Αγροτικού Αυγούστου” και αναδεικνύουμε ξεχωριστά την κάθε πτυχή της κουλτούρας μας μέσω του διαχωρισμού του φεστιβάλ σε δύο διαφορετικά κομμάτια» επισημαίνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισσάμου, η οποία διοργανώνει τις εκδηλώσεις στην πόλη της δυτικής Κρήτης.

Οι δύο θεματικές ενότητες είναι οι παρακάτω:

  • Από 5 έως και 13 Αυγούστου – Ημέρες γευσιγνωσίας
    Παραδοσιακά κρητικά προϊόντα (τυρί, μέλι, λάδι κ.α.) από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτογενή τομέα οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, τη γεύση και τη μοναδικότητα των κρητικών προϊόντων.
  • Από 14 έως και 21 Αυγούστου – Ημέρες Δημιουργίας
    Εκθέτες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τις χειροποίητες δημιουργίες τους, την τέχνη τους και την φιλοσοφία τους.

Ταυτόχρονα, η μουσικοχορευτική παράδοση θα παρουσιαστεί από συλλόγους της περιοχής και όχι μόνο, θα υπάρξει ανταλλαγή ιδεών και εικόνων, ώστε να παρουσιαστεί στον επισκέπτη μια πραγματική εικόνα της τοπικής κουλτούρας. Επίσης, θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένα κομμάτια αυτής, όπως για παράδειγμα το ράψιμο μιας παραδοσιακής κρητικής στολής, η δημιουργία εδεσμάτων με τη χρήση αποκλειστικά και μόνο παραδοσιακών προϊόντων και άλλα. «Σε αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο η συμμετοχή των παραδοσιακών συλλόγων της περιοχής αλλά και της ένωσης πολιτιστικών φορέων επαρχίας Κισσάμου, τους οποίους και καλούμε να συμμετέχουν ενεργά με μοναδικό σκοπό τη σωστή παρουσίαση της κουλτούρας μας και της παράδοσής μας στους επισκέπτες της πόλης» τονίζουν οι διοργανωτές.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
5 Αυγούστου 2016
Τέλος:
21 Αυγούστου 2016
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Παραλία – Δίπλα στο Δημοτικό στάδιο Κισσάμου
Ανδρέα Παπανδρέου, Χανιά
Κίσσαμος, Χανιά, 731 32