Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διεθνές τριήμερο οίνου και αποσταγμάτων στη Θεσσαλονίκη

27 Φεβρουαρίου 00:00 - 1 Μαρτίου 00:00

Διεθνές τριήμερο οίνου και αποσταγμάτων στη Θεσσαλονίκη

Από 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Θεσσαλονίκης».

Ο αρχικός στόχος του διαγωνισμού ήδη από την πρώτη διοργάνωση το 1999 ήταν να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δεκαοκτώ χρόνια μετά ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας την συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο.

To 2018 θα αποτελέσει μια χρονιά – σταθμό για τον διαγωνισμό, καθώς υπάρχουν αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης και στους όρους συμμετοχής. Η πιο μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή που γίνεται, είναι ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με νέο κανονισμό, διαφορετικό από αυτόν του O.I.V, γεγονός που επιφέρει αλλαγές τόσο στο τεχνικό μέρος όσο και στις διαδικασίες αξιολόγησης των κρασιών. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών, σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους αξιολογήσεων και τα πρότυπα των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών.

Επιπρόσθετα, στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει πλέον όλος ο κλάδος του κρασιού, με τη ενεργή συμμετοχή των κλαδικών μας οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ) και όλων των περιφερειακών ενώσεων οινοπαραγωγών της χώρας στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού υπό την προεδρεία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.

Καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων δοκιμάζουν και αξιολογούν κρασιά και αποστάγματα από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια τριήμερων γευστικών δοκιμών στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.tiwc.gr).

Λεπτομέρειες

Αρχή:
27 Φεβρουαρίου 00:00
Τέλος:
1 Μαρτίου 00:00

Χώρος Διεξαγωγής

HELEXPO – ΔΕΘ
Εγνατία 154
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα