Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ειδικό πρόγραμμα προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου στην Πολωνία

2 Δεκεμβρίου 2017 00:00 - 3 Ιανουαρίου 2018 00:00

Ειδικό πρόγραμμα προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου στην Πολωνία

το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκέμβρη

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία ειδικό πρόγραμμα προβολής & προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου. Θα γίνει στα πλαίσια της έκθεσης Grecka Panorama στο εκθεσιακό κέντρο του εθνικού σταδίου της Πολωνικής πρωτεύουσας. Το πρόγραμμα υλοποιούν η εταιρία marketing και επικοινωνίας North Events η Ανέλιξη Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και το Σχολείο Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας με τη υποστήριξη και τη συμμετοχή πέντε ελαιουργικών επιχειρήσεων από Πελοπόννησο και Κρήτη. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι επιχειρήσεις ΑΦΟΙ ΔΡΑΓΩΝΑ Α.Ε., ΚΑΣΕΛΛ Α.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ, ZIRO ΣΗΤΕΙΑΣ, PHYSIS OF CRETE.

Η Πολωνική αγορά ελαιολάδου

Η Πολωνία με πληθυσμό 38,2 εκ., είναι η 6η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χώρα ενώ σύμφωνα με το μέγεθος του ΑΕΠ της, είναι  8η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία και η 21η μεγαλύτερη παγκόσμια.

Το ελαιόλαδο καταλαμβάνει ακόμα μικρό τμήμα στις διατροφικές συνήθειες των Πολωνών οι οποίοι καταναλώνουν κυρίως έλαια ελαιοκράμβης και ηλιόσπορου. Όμως, η κατανάλωση του ελαιολάδου παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια αφού αρκετοί Πολωνοί καταναλωτές το προτιμούν  καθώς ενημερώνονται περισσότερο για την υγιεινή διατροφή και τη διατροφική του αξία. Οι συνολικές πωλήσεις ελαιόλαδου αυξήθηκαν κατά 11,9% στην 4ετία 2011 – 2015 φθάνοντας στα 34,7 εκατ. €.

Εκτιμάται ότι η αγορά του ελαιολάδου στη Πολωνία θα παρουσιάζει και στο μέλλον σταθερά αυξητική πορεία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μία αγορά 38,2 εκ. κατοίκων που ξεκίνησε από ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση/κάτοικο, η Πολωνία είναι σημαντική για τις χώρες και εταιρείες που παράγουν ελαιόλαδο.

Ειδικό πρόγραμμα προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου στην Πολωνία

Το Ελληνικό ελαιόλαδο στην Πολωνία

Η διαπίστωση αυτή δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τις μεγάλες δυνάμεις της ελαιοπαραγωγής Ιταλία και Ισπανία. Στην Πολωνία εισάγονται περίπου 10.000 τόνοι ελαιολάδου ετησίως με αυξητικό ρυθμό, με κύρια χώρα εισαγωγής την Ιταλία (65%) και στην συνέχεια την Ισπανία (23%). Οι Ελληνικές εξαγωγές, παρουσιάζουν σταθερή απώλεια μεριδίων αγοράς και δεν ξεπερνούν το 2% των Πολωνικών εισαγωγών ελαιολάδου

Η αγορά ελαιολάδου αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς και χαρακτηρίζεται

  • από αυξανόμενο ανταγωνισμό,
  • από συνεχείς προωθητικές ενέργειες από Ιταλία και Ισπανία (π.χ. υπαίθριες διαφημίσεις, εκπτωτικές προσφορές στα σημεία πώλησης, γευσιγνωσίες, εμπορικές επισκέψεις, διαφημιστικές καταχωρίσεις κλπ).

Σύμφωνα με μελέτη του γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας, σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια απόσπασης μεγαλύτερων μεριδίων στην αγορά, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν και οι στοχευμένες εκδηλώσεις προώθησης του προϊόντος μας όπως π.χ. οι εμπορικές αποστολές, η πρόσκληση επιλεγμένων αγοραστών στην Ελλάδα κ.λ.π.

Ειδικό πρόγραμμα προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου στην Πολωνία Η πρωτοβουλία μας

Για τους λόγους αυτούς η Ανέλιξη Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και το Σχολείο Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας σε συνεργασία με τη North Events σε συνεργασία σχεδίασαν ένα ειδικό πρόγραμμα προώθησης του Ελληνικού Ελαιολάδου παράλληλα με την έκθεση Grecka Panorama & Greek food show στη Βαρσοβία 2-3 Δεκεμβρίου. Η πρωτοβουλία εξ’ αρχής ήταν ανοιχτή για συμμετοχή σε όλες τις ελαιουργικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς. Την αγκάλιασαν και τη στηρίζουν με τη συμμετοχή τους οι πέντε επιχειρήσεις ΑΦΟΙ ΔΡΑΓΩΝΑ Α.Ε., ΚΑΣΕΛΛ Α.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ, ZIRO ΣΗΤΕΙΑΣ, PHYSIS OF CRETE από την Πελοπόννησο και την Κρήτη

Το ειδικό πρόγραμμα προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου θα περιλαμβάνει:

Οι επιμέρους δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  1. τη λειτουργία Olive Bar στην αίθουσα της έκθεσης Grecka Panorama & Greek food show και τις δύο ημέρες Σάββατο και Κυριακή.

Οι επισκέπτες (εκτιμάται άνω των 7.000) θα δοκιμάζουν με την καθοδήγηση γευσιγνωστών τις βασικές ποικιλίες του ελληνικού ελαιολάδου σε σύγκριση με σπορέλαια, ενώ θα διακρίνουν τα βασικά μειονεκτήματα που μπορεί να παρουσιάζει το ελαιόλαδο. Επίσης θα ενημερώνονται για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου και τις ευεργετικές του επιπτώσεις στην υγεία και ευεξία.

  1. τη διενέργεια 3 σεμιναρίων διάρκειας 45’ το καθένα που θα απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου και τις ευεργετικές του επιπτώσεις σε σύγκριση με σπορέλαια , τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών ελαιόλαδων, να δοκιμάσουν τις βασικές ποικιλίες και να διακρίνουν τα βασικά μειονεκτήματα. Να δούν το ελαιόλαδο σε τυπικές Πολωνικές συνταγές.

  1. τη διενέργεια 1 σεμιναρίου διάρκειας 90’ που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες όπως buyers ελαιολάδου, ιδιοκτήτες καταστημάτων, εστιάτορες, chefs, food bloggers και δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα παραπάνω θέματα αναλυτικότερα.

  1. τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Στους επισκέπτες και στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα παρέχεται πληροφοριακό έντυπο για την αξία του ελαιολάδου και τα ειδικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής ελαιοπαραγωγής. Επίσης θα διανέμονται έντυπα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

 

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
2 Δεκεμβρίου 2017 00:00
Τέλος:
3 Ιανουαρίου 2018 00:00
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Βαρσοβία
Πολωνία