Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Ευάλωτη γεωργία της Θεσσαλίας: Παρόν – προοπτικές»

2 Μαρτίου 08:00 - 17:00

Συνεργασία ΥΠΕΝ, ΥΠΠΕΘ για θέματα περιβάλλοντος

Η αγροτική παραγωγή παρουσιάζει υψηλή εξάρτηση από το κλίμα και επηρεάζεται αρνητικά από την αύξηση της κλιματικής μεταβλητότητας και της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, οδηγώντας σε αύξηση των ακραίων κλιματικών φαινομένων. Ειδικά σε ημίξηρες και ξηρές περιοχές, επηρεάζονται οι υδάτινες μάζες της ξηράς λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η γεωργία δεν αποτελεί σήμερα αντικείμενο βέλτιστης διαχείρισης σχετικά με την τρέχουσα φυσική κλιματική μεταβλητότητα λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται, αλλά και της τεχνολογίας και των πρακτικών, που (δεν) εφαρμόζονται. Ωστόσο, μια πιο επικαιροποιημένη επιλογή πολιτικών, πρακτικών και τεχνολογιών αναμένεται να περιορίσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την ευπάθεια και την τρωτότητα της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή, ειδικότερα σε ημίξηρες περιοχές, όπως η Θεσσαλία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών διοργανώνει Ειδικό Θεματικό Συμπόσιο, με θέμα «Ευάλωτη γεωργία της Θεσσαλίας: Παρόν – προοπτικές», στις 2 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Κτηρίου Κατσίγρα.

Οι θεματικές ενότητες του Συμποσίου περιλαμβάνουν τους ακόλουθους τομείς:

Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι στη γεωργία, κλιματική μεταβλητότητα και αλλαγή, διαχείριση νερού και εδαφών, φυτοπροστασία (εχθροί-ασθένειες), ψηφιακές εφαρμογές στη γεωργία και αγροτική παραγωγή.

Το Συμπόσιο θα βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας. Την εκδήλωση θα στηρίξουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΙΒΟ-ΕΚΕΤΑ, ο ΕΛΓΑ, ο ΕΛΓΟ-«Δήμητρα», ο Δήμος Λαρισαίων και το Επιμελητήριο Λάρισας.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου 
Δείτε ΕΔΩ το δελτίο τύπου για το Επιστημονικό Θεματικό Συμπόσιο

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2 Μαρτίου
Ώρα:
08:00 - 17:00
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Ιατρική Σχολή Κτήριο – Κατσίγρα
Γεωρ. Παπανδρέου 2
Λάρισα,413 34Ελλάδα