Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Fruit Attraction 2018: Ηχηρό ελληνικό «παρών»

23 Οκτωβρίου 2018 - 25 Οκτωβρίου 2018

Ηχηρό ελληνικό «παρών» στην Fruit Attraction 2018

Με αυξημένη συμμετοχή κατά 16% σε σχέση με πέρσι και με έντονη ελληνική παρουσία θα γιορτάσει την επέτειο των 10 χρόνων της η διεθνής έκθεση για τα φρούτα και τα λαχανικά, Fruit Attraction, που θα πραγματοποιηθεί από 23-25 Οκτωβρίου 2018 στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Η έκθεση αυτή, την οποία συνδιοργανώνουν η Ισπανική Ομοσπονδία των Ενώσεων Παραγωγών και Εξαγωγέων Οπωροκηπευτικών (FEPEX) και το ισπανικό ινστιτούτο εμπορικών εκθέσεων της Μαδρίτης (IFEMA), έχει καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες διεθνείς εμπορικές πλατφόρμες, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα μεγάλο εύρος προϊόντων, σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτομιών στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών.

Η έκθεση σε αριθμούς

Σε μια έκταση μεγαλύτερη των 45.000 τ.μ. περισσότερες από 1.600 εταιρείες του κλάδου, 70.000 εμπορικοί επισκέπτες από 120 χώρες για τρεις μέρες θα ανταλλάξουν πληροφορίες, θα συνομιλήσουν και θα θέσουν τις βάσεις για εμπορικές συμφωνίες. Η Μαδρίτη θα γίνει το επίκεντρο της βιομηχανίας φρούτων και λαχανικών σε μια σημαντική περίοδο για τον εμπορικό προγραμματισμό των εταιρειών διακίνησης φρούτων και λαχανικών. Φέτος, οι συμμετοχές θα είναι αυξημένες κατά 16% καθώς το παρών θα δώσουν περισσότερες επιχειρήσεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) όπως η Ολλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Ελλάδα και ιδιαιτέρως από τη Γαλλία. Επίσης, σημαντική είναι και η αύξηση συμμετοχών από χώρες εκτός ΕΕ όπως η Χιλή, η Βραζιλία, η το Περού, η Κόστα Ρίκα, η Κολομβία, η Αργεντινή και η Νότια Αφρική. Μάλιστα, λόγω της αυξημένης παρουσίας τους, οι χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου θα έχουν το δικό τους χώρο στην έκθεση καταλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την αίθουσα 10. Επιπλέον, ο Καναδάς και η Σαουδική Αραβία θα είναι φέτος οι τιμώμενες χώρες της Fruit Attraction, λόγω των εξαιρετικών τους επιδόσεων σαν εισαγωγικές αγορές φρούτων και λαχανικών από την ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

Καινοτομία και τεχνολογία στο επίκεντρο

Με μότο «Εκεί που τα φρέσκα προϊόντα και η καινοτομία συναντιούνται» διοργανώνεται και η “Smart Agro” (αίθουσα 7) στα πλαίσια της Fruit Attraction. Η “Smart Agro” αποτελεί μια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τη διάδοση τεχνολογιών, γνώσεων και καινοτομίας στη βιομηχανία φρούτων και λαχανικών. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κλάδου σχετικά με τη βελτίωση των γεωργικών αποδόσεων, της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων αυτών στις διεθνείς αγορές, μειώνοντας παράλληλα το κόστος και εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα.

Πληθώρα εξειδικευμένων εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα με τις παράλληλες εκδηλώσεις έχει δομηθεί με έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογία και την εξέλιξη της βιομηχανίας φρούτων και λαχανικών. Εκτός από την παράλληλη εκδήλωση “Smart Agro” θα υπάρξουν και οι παρακάτω εξειδικευμένες εκδηλώσεις:

  • Organic Hub(Αίθουσα 6) – Εταιρείες που παράγουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά.
  • Nuts Hub(Αίθουσα 7) – Το επίκεντρο θα είναι οι ξηροί καρποί.
  • Pasarela Innova και Foro Innova-Θα φιλοξενηθούν στο Innovation Hub (Αίθουσα Καινοτομιών)

Λεπτομέρειες

Αρχή:
23 Οκτωβρίου 2018
Τέλος:
25 Οκτωβρίου 2018
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτής