Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πάτρα: Orange Grove Agri-Food Masterclass

3 Νοεμβρίου 2017 - 5 Νοεμβρίου 2017

Σε «οικοσύστημα» νεοφυών επιχειρήσεων μετατρέπεται η Πάτρα

Το ετήσιο “AgriFood Masterclass on Entrepreneurshipθα λάβει χώρα φέτος στην Πάτρα, από τις 3 ως τις 5 Νοεμβρίου. Συνολικά 18 νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) με δραστηριότητα στους τομείς της αγρο-τεχνολογίας και βιο-τεχνολογίας, της αγρο-διατροφής, του αγρο-τουρισμού και συναφών υπηρεσιών έχουν επιλεγεί για να συμμετέχουν. Το Masterclass είναι πρωτοβουλία και υποστηρίζεται από την Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα και τον οργανισμό StartLife, ο οποίος εδρεύει στο Wageningen της Ολλανδίας. Αυτή τη χρονιά τοπικοί συνδιοργανωτές είναι η θερμοκοιτίδα Orange Grove Patras, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και ο κόμβος καινοτομίας Aroma Hub. Το διάρκειας τριών ημερών Masterclass στοχεύει να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις να διατυπώσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, να αναπτύξουν επιχειρηματικές ικανότητες, να δικτυωθούν και να εξερευνήσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες μέσα στην Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα λάβουν καθοδήγηση και εκπαίδευση από Ολλανδούς ειδικούς από το πανεπιστήμιο και ερευνητικό κέντρο του Wageningen. Το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, από τις 18.00 ως τις 20.30, οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα διαγωνισθούν μεταξύ τους σε μια εκδήλωση επιχειρηματικής παρουσίασης και ένας νικητής θα επιλεγεί. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, το οποίο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου (Masterclass) θα έχει βελτιωθεί, σε ένα κοινό από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγρο-διατροφής.

Το Masterclass θα υλοποίησει η StartLife, ένας Ολλανδικός οργανισμός για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγρο-διατροφικό τομέα. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 6 ετών ο οργανισμός Startlife βοήθησε περισσότερες από 200 νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτύξουν καινοτομίες. Ο οργανισμός Startlife βρίσκεται στην περιοχή Food Valley, που έχει ως κέντρο το πανεπιστήμιο και ερευνητικό κέντρο του Wageningen (WUR), ένα από τα πλέον διακεκριμένα Ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα στον χώρο της αγρο-διατροφής και της θρέψης. Η εταιρεία Tropos Branding Co θα εκπαιδεύσει τις επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις στις τεχνικές επικοινωνίας και μέσων, καίριας σημασίας για το στήσιμο μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε η Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία και την υποστήριξε έχοντας ως στόχο τη στήριξη νέων επιχειρηματιών και τη μετάδοση της Ολλανδικής γνώσης και πείρας στα οικοσυστήματα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Τοπικοί συν-διοργανωτές είναι: η μη κερδοσκοπική οργάνωση Orange Grove Patras, ο νέος χώρος συνεργασίας και θερμοκοιτίδα, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα και έχει ως σκοπό την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα μέσα από προγράμματα διάρκειας 6 μηνών, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Patras Science Park), θερμοκοιτίδα εταιρειών τεχνολογίας, το οποίο στεγάζει και υποστηρίζει περισσότερες από είκοσι επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα και ο κόμβος καινοτομίας Aroma Innovation Hub, μια κοινή πρωτοβουλία με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών με στόχο την ενθάρρυνση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον χώρο της αγρο-διατροφής και των προϊόντων για την υγεία που βασίζονται σε φυτά.  Η διοργάνωση έγινε εφικτό να υλοποιηθεί χάρη στην υποστήριξη των εταιρειών Friesland Campina, Athenian Brewery, delivery.gr και Fibair broadband, όπως επίσης Τentoura Castro, Paxman and LAV και τους χορηγούς επικοινωνίας Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Skywalker.gr και Ύπαιθρος Χώρα.

Η επιτροπή επιλογής στην Πάτρα επέλεξε 18 νεοφυείς επιχειρήσεις βασιζόμενη στη στενή σχέση τους με το χώρο της αγροτικής επιχειρηματικότητας και την ωριμότητα των επιχειρήσεων αυτών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλεχθείσες νεοφυείς επιχειρήσεις, συμβουλευθείτε το Agri-Food Masterclass website. Η προθεσμία για αιτήσεις συμμετοχής στο Agri-Food Masterclass έχει λήξει. Δεν είναι δυνατή η συμμετοχή ατόμων ή επιχειρήσεων που δεν συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής. Την Κυριακή  5 Νοεμβρίου η διοργάνωση Agri-Food Masterclass λήγει με εκδήλωση δικτύωσης.

Η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο πρόγραμμα υποστήριξης του οργανισμού StartLife, το οποίο θα λάβει χώρα στο Wageningen για διάστημα 4-6 εβδομάδων, όπου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σεμινάρια και να λάβει εξατομικευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση. Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για την Ολλανδία θα παρασχεθούν από το Orange Grove Athens. Τέλος, η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο pitching event 2018 του  F&A Next, όπου επενδυτές και νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της αγρο-διατροφής συναντώνται.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
3 Νοεμβρίου 2017
Τέλος:
5 Νοεμβρίου 2017
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

πατρα
Σταδίου
Πάτρα, Αχαϊας Ελλάδα
Τηλέφωνο:
+30 6 94 294 1886
Ιστοσελίδα:
http://agrifoodmasterclass.com/