Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Κως αλλιώς…. “Γαστρονομι-ΚΩΣ”

29 Ιουλίου 2017 - 19 Αυγούστου 2017

Η Κως αλλιώς…. “Γαστρονομι-ΚΩΣ”.

Η Κως αλλιώς…. “Γαστρονομι-ΚΩΣ”, είναι το κεντρικό σύνθημα της Γιορτής Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί του Ιπποκράτη με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κω, τον Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η 3η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα της Κω το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 και στο λιμάνι (θεατράκι) της Καρδάμαινας το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017.

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν και φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Κω και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Εστίασης (ΣΕΠΕ) Κω. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ντόπιες νοστιμιές, να γνωρίσουν τους παραγωγούς μας και τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα της Κω.

Παράλληλα στα εστιατόρια μπορούν να απολαύσουν γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας με πρώτες ύλες και υλικά από την αγροτική παραγωγή του νησιού, ενώ στα ξενοδοχεία θα προβάλλονται τα τοπικά αγροτικά προϊόντα δίνοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να τα μάθουν δοκιμάζοντάς τα.

H Kως επενδύει στο γαστρονομικό τουρισμό και εντάσσει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία στην τουριστική της ταυτότητα. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος να συνδεθούν ο τουρισμός (η Κως αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό) με τον πρωτογενή τομέα.

Η ετήσια Γιορτή Τοπικών Προϊόντων εξελίσσεται σε ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας και παραδοσιακών προϊόντων με τεράστιο ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή, γι’ αυτό και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
29 Ιουλίου 2017
Τέλος:
19 Αυγούστου 2017
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Διοργανωτής

Δήμος Κω

Χώρος Διεξαγωγής

ΜΑΡΙΝΑ ΚΩ
ΛΕΩΦ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΩΣ,85300Ελλάδα