Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας του σουσαμιού στην Δράμα

27 Νοεμβρίου 2017 17:00

Ημερίδα για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας του σουσαμιού στην Δράμα

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα, «Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας του σουσαμιού», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Δράμα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 17:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης. Εισηγητές στην ημερίδα είναι ο γεωπόνος Αβραάμ Νικολαΐδης o οποίος θα μιλήσει για την «Τεχνική καλλιέργειας του σουσαμιού» και ο γεωπόνος ερευνητής, από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Απόστολος Καλύβας, ο οποίος θα παρουσιάσει εισήγηση για την «Αξιολόγηση και βελτίωση ποικιλιών σουσαμιού». Στη συνέχεια, θ’ ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το σουσάμι μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική καλλιέργεια για τη χώρα μας, ιδιαίτερα με τις νέες ποικιλίες που επιτρέπουν τη μηχανική συγκομιδή του, με σκοπό να καλύψει σημαντικό μερίδιο των εγχώριων εισαγωγών που αγγίζουν τους 40.000 τόνους σε ετήσια βάση. Η ποιότητα του εγχώριου σουσαμιού αναγνωρίζεται τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση της χρήσης του στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της χώρας μας, όπου προορίζεται για την παρασκευή χαλβά και ταχινιού, ένα προϊόν που παρουσιάζει αύξηση της κατανάλωσης, λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας. Στην ημερίδα θα αναλυθούν η τεχνική της καλλιέργειας του σουσαμιού και οι εξελίξεις στον τομέα της βελτίωσης των ποικιλιών που υπάρχουν στη χώρα μας, ενώ θα παραστούν και εκπρόσωποι τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων σουσαμιού.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, Άνθιμο Αναστασιάδη. τηλ 2521058175, e-mail: [email protected]  

Δείτε την πρόσκληση

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27 Νοεμβρίου 2017
Ώρα:
17:00
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτής

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Χώρος Διεξαγωγής

Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας
Δράμα, Θράκη Ελλάδα