Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα για την εφαρμογή προγραμμάτων Διττής Εκπαίδευσης στον Αγροτικό Τομέα

22 Φεβρουαρίου 2017 17:00 - 20:00

Ημερίδα για την εφαρμογή προγραμμάτων Διττής Εκπαίδευσης στον Αγροτικό Τομέα

Tο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα για την εφαρμογή προγραμμάτων διττής εκπαίδευσης στον Αγροτικό τομέα, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17.00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το μοντέλο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ενός συστήματος που συνδυάζει θεωρία και πράξη, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εξάσκηση σε επιχειρήσεις, όπως αυτό εφαρμόζεται στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα παρουσιάσει την εμπειρία του από την εφαρμογή αντίστοιχων προγραμμάτων όπως έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα από το 2013, εστιάζοντας κυρίως στα οφέλη και πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί η δυνατότητα ανάπτυξης ανάλογων δράσεων στον αγροτικό τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση), καθώς και να καταγραφεί το ενδιαφέρον τοπικών φορέων, επιχειρήσεων και συνεταιρισμών για συμμετοχή σε ενδεχόμενη υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος.

Το workshop λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του έργου του Ομοσπονδιακού Ιδρύματος για Επαγγελματική Εκπαίδευση ΒΙΒΒ “Μελέτη Βιωσιμότητας για Πιλοτικό Πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης στον Αγροτικό Τομέα στην Ελλάδα”.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Φεβρουαρίου 2017
Ώρα:
17:00 - 20:00
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
Λεωφ. Χαϊνά 93
Χαλκίδα,ΕύβοιαςΕλλάδα