Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα για την καλλιέργεια και τις πολλαπλές χρήσεις του λούπινου στο Γ.Π.Α.

5 Απριλίου 2017 09:00 - 13:00

Ημερίδα για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών από τον Δήμο Ζίτσας

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ομάδα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος LIBBIO: Lupinus mutabilis for Increased Biomass from marginal lands and value for BIOrefineries (Horizon 2020) διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 9:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Γ.Π.Α., ημερίδα με θέμα: Η καλλιέργεια του λούπινου και οι πολλαπλές χρήσεις του (NEW ALTERNATIVES IN LUPIN AGRONOMY AND PROCESSING).

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστεί  η βιοποικιλότητα του λούπινου στην Ελλάδα και η σημασία της χρήσης του λούπινου για ζωοτροφή. Επίσης θα γίνει σύντομη παρουσίαση του προγράμματος LIBBIO και των πλεονεκτημάτων του λούπινου των Άνδεων (Lupinus mutabilis).

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστεί η προσπάθεια γενετικής βελτίωσης του Lupinus mutabilis για την δημιουργία νέων ποικιλιών, η καλλιέργεια του, η επεξεργασία του και η χρήση του στην διατροφή του ανθρώπου και των ζώων, αλλά ακόμη και οι σύγχρονες χρήσεις του στην βιομηχανία, όπως αυτή των καλλυντικών.

Σημείωση: Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας. Oι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο email: [email protected]

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Απριλίου 2017
Ώρα:
09:00 - 13:00
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Διοργανωτής

ΓΠΑ

Χώρος Διεξαγωγής

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ιερά Οδός 75
Αθήνα, Αττική 118 55 Ελλάδα
Τηλέφωνο:
210 529 4900
Ιστοσελίδα:
http://www.aua.gr/