Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα για την ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού στην Καρδίτσα

23 Φεβρουαρίου 2017

Ημερίδα για την ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού στην Καρδίτσα

Την 1η ετήσια ημερίδα με θέμα: «Ποιότητα Ελληνικού Βαμβακιού» διοργανώνουν το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών – Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:30 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος στην Καρδίτσα (1ο χλμ. Καρδίτσας – Μητρόπολης).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνητικών– αναπτυξιακών έργων, τα οποία έχουν ανατεθεί από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος στο Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και αφορούν:

α) την ταξινόμηση του 1% των παραγόμενων δεμάτων εκκοκκισμένου βάμβακος σε επίπεδο χώρας για τη δημιουργία εθνικού φακέλου ποιότητας και

β) τη διερεύνηση των  ποιοτικών χαρακτηριστικών του βάμβακος από ποικιλίες που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και ομαδοποίηση αυτών με βάση την ποιότητα.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των κλάδων βαμβακοκαλλιέργειας από όλη την Ελλάδα (παραγωγοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων),  ενώ θα εκπροσωπηθεί και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ενώ θα γίνουν τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων του ΥΠΑΑΤ και φορέων της αλυσίδας παραγωγής βάμβακος.

Η είσοδος  στην ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξ/σης & Τυπ/σης Βάμβακος, τηλ.2441079939, 2441079926, email:, [email protected]; [email protected] και στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ) τηλ. 2410555507, e-mail: [email protected]

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Φεβρουαρίου 2017
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Διοργανωτής

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Τηλέφωνο:
210 8392000
Email:
info@elgo.gr
Ιστοσελίδα:
http://www.elgo.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Εθνικό Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος
1ο Καρδίτσας-Μητρόπολης
Καρδίτσα, 431 00Ελλάδα
Τηλέφωνο:
22410-79939