Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η «Ύπαιθρος Χώρα» στον Ορχομενό! Συζητάμε για την νέα ΚΑΠ

31 Μαρτίου 2018

Θα αναζητήσουμε τις ελληνικές προτεραιότητες, τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις των Ελλήνων αγροτών

Η Euractiv Ελλάδας και η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, προοπτική του αγροτικού τομέα – ανάπτυξη της υπαίθρου».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο Δήμο Ορχομενού, ενώ θα προβληθεί μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου της Euractiv στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Τα τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με πολλαπλές προκλήσεις: από το ρωσικό εμπάργκο και την ανάγκη εύρεσης νέων αγορών μέχρι την αστάθεια τιμών και την πολυπλοκότητα συμμόρφωσης με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η διαβούλευση για την αγροτική πολιτική μετά το 2020 έχει ήδη ξεκινήσει και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, καθιστά σαφές ότι τα κράτη μέλη θέλουν «περισσότερο χώρο» για να διαμορφώσουν τις πολιτικές που θέλουν και κυρίως αρμόζουν στις ιδιαίτερες συνθήκες τους.

Παράλληλα, η συζήτηση επικεντρώνεται και στην ανάγκη επιτάχυνσης της καινοτομίας και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Η λεγόμενη «γεωργία ακριβείας» θεωρείται από πολλούς η λύση του μέλλοντος καθώς θα έχει σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της γεωργίας.

Ωστόσο ζητήματα όπως η διαχείριση των δεδομένων (big data), η προσβασιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των νέων αυτών τεχνολογιών καθώς και η θέση του στη νέα ΚΑΠ, παραμένουν ανοιχτά.

Μέσα από την εκδήλωση αυτή θα αναζητήσουμε τις ελληνικές προτεραιότητες, τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις των Ελλήνων αγροτών.

Πρόσκληση ημερίδας

Ομιλητές

Κώστας Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
 
Λουκάς Υπερήφανος
Δήμαρχος Ορχομενού

Νικόλαος Μανέτας,
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΑΑ

Βασίλης Τσαγαλάς
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού
 
Σαράντης Μιχαλόπουλος
Δημοσιογράφος EURACTIV.COM
 
Νίκος Λάππας
Διευθυντής, ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ

*Η δράση χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προσθήκη ημερίδας στο google calendar

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31 Μαρτίου 2018
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο Ορχομενού
Μινύου 3
Ορχομενός, Βοιωτίας 323 00