Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Νέα δεδομένα για την καλλιέργεια της Βερικοκιάς σε ημερίδα στο Αργος

23 Ιουνίου 2017 17:30

Νέα δεδομένα για την καλλιέργεια της Βερικοκιάς σε ημερίδα στο Αργος

Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια οδήγησαν τους ανθρώπους της ΔΑΟΚ Αργολίδας να σκεφτούν ότι είναι σκόπιμο να οργανώσουν μια νέα ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια της βερικοκιάς. Η ημερίδα αυτή θα γίνει στο Άργος, την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο «Μέγας Αλέξανδρος» στις 5.30 μ.μ. και ο τίτλος είναι : Η ίωση σάρκα και η καλλιέργεια της βερικοκιάς: νέα δεδομένα.

Σε αυτή θα παρουσιαστούν τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με το Ερευνητικό Πρόγραμμα που υλοποιούμε με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Υπ.Α.Α.Τ και αφορά την κατάσταση του παραγόμενου πολλαπλασιαστικού υλικού στην Αργολίδα και στην Κορινθία όπως έλεγχος φυτωρίων, έλεγχος φυλών του ιού, κατάσταση νέων ποικιλιών ανθεκτικών στον ιό της Ευλογιάς. Επίσης θα παρουσιαστούν νέες ποικιλίες, το θέμα του πατενταρίσματος των ποικιλιών που πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί, νέες ποικιλίες, αλλά και νέα στοιχεία αναφορικά με τη βερικοκιά.

Σημειώνουμε ότι, η καλλιέργεια της Βερικοκιάς είναι σημαντική τόσο για την Αργολίδα, όσο και για άλλες περιοχές της χώρας αφού «τη σηκώνει ο τόπος» και οι παραγωγοί γνωρίζουν καλά τη καλλιέργειά της, χρόνια τώρα. Για τους λόγους αυτούς νομίζουμε ότι η ημερίδα που οργανώνουμε θα είναι το ίδιο χρήσιμη και σημαντική με την προηγούμενη.ενώ το υψηλό επίπεδο της Ημερίδας το εγγυώνται οι ομιλητές οι οποίοι προέρχονται από σημαντικά επιστημονικά ιδρύματα τόσο της χώρας όσο και του εξωτερικού.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Ιουνίου 2017
Ώρα:
17:30
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Πνευματικό Κέντρο Μέγας Αλέξανδρος
Ελλάδα