Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πανελλήνια διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» στην Ελασσόνα

14 Σεπτεμβρίου 2018 - 16 Σεπτεμβρίου 2018

feta_2018

Στην Ελασσόνα θα «χτυπά» η καρδιά της φέτας από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί η πανελλήνια διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018». Η διοργάνωση πλαισιώνεται από διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος πλήθους κόσμου από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο.

Οι στόχοι της εκδήλωσης είναι μεταξύ άλλων η δικτύωση μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης της φέτας, αλλά και των αρμοδίων Υπουργείων, των σχετικών επαγγελματικών φορέων, η ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς, προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω η παραγωγή και εξαγωγή της φέτας και η κινητοποίηση νέων επιχειρηματιών στην παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων και της φέτας και τέλος    η κατοχύρωση του προϊόντος “ΦΕΤΑ ΠΟΠ” στη συνείδηση του Έλληνα τυροκόμου, αλλά και του καταναλωτή.

Η πανελλήνια διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» πραγματοποιείται από το Δήμο Ελασσόνας υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού.

Κ. Αγοραστός: Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για την ενίσχυση της προβολής των τοπικών μας προϊόντων

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:  «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαγράψει μια μακρά πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για τη στήριξη των τοπικών προϊόντων. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να είναι απούσα από το πιο σημαντικό ΠΟΠ προϊόν της πατρίδας μας τη ΦΕΤΑ. Στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Διοργάνωση ΦΕΤΑ 2018 στοχεύει ακριβώς στην ανάδειξη της Ελασσόνας ως της μητρόπολης της φέτας. Είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της εγχώριας παραγωγής φέτας ανήκει στην Ελασσόνα, και στις δυναμικές επιχειρήσεις της που στοχεύουν στην εξωστρέφεια δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στο παραγωγικό και το οικονομικό προφίλ της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να παρέχει  όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες στις δυνάμεις αυτές για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη διείσδυση τους στην τοπική, την εγχώρια και τις διεθνείς αγορές. Είναι άλλωστε γνωστές οι μάχες που έχουμε δώσει  στο παρελθόν για την κατοχύρωση της Ονομασίας Προέλευσης της Φέτας, σ’ έναν αγώνα που ακόμα συνεχίζεται. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηρίζουμε δράσεις όπως η Πανελλήνια Διοργάνωση ΦΕΤΑ 2018, που φέρνουν κοντά τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας και δείχνουν την αποφασιστικότητα μας να δουλέψουμε οργανωμένα και δυναμικά, ώστε το σημαντικότερο ελληνικό ΠΟΠ προϊόν, η Φέτα, να κατακτήσει τις αγορές ολόκληρου του κόσμου».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου επεσήμανε τα εξής: «Συναποφασίσαμε με τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να διοργανώσουμε την Πανελλήνια πλέον διοργάνωση για τη φέτα κάτι το οποίο δικαιούμαστε σαν επαρχία. Είμαστε η μεγαλύτερη περιοχή σε παραγωγή στη τυροκομία, είμαστε η μεγαλύτερη περιοχή στη κτηνοτροφία. Η φέτα έχει σήμερα ονομασία ΠΟΠ αλλά δεν παύει να είναι ανοχύρωτη. Θέλουμε να δώσουμε και να πάρουμε την προστιθέμενη αξία στον προϊόν που παράγουμε. Θέλουμε να μυήσουμε νέους να εμπλακούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα, τη τεχνογνωσία και την εμπειρία σ’ όλο τον κόσμο που έχουν τα άτομα που ασχολούνται. Είναι ένα γεγονός το οποίο επιβάλλεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Είμαστε στην ευχαρίστηση θέση να ανακοινώσουμε ότι η σχολή που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος στην Ελασσόνα θα έχει 39 συμμετέχοντες για την πρώτη χρονιά».

Λεπτομέρειες

Αρχή:
14 Σεπτεμβρίου 2018
Τέλος:
16 Σεπτεμβρίου 2018
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Ελασσόνα
Ελασσόνα,402 00Ελλάδα