Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να δείτε αυτό τον ιστότοπο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διημερίδα για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας

27 Μαΐου 2016 - 28 Μαΐου 2016

Διημερίδα για την προώθηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας

Διημερίδα σχετικά με την προώθηση των εξαγωγών της Μεσσηνίας συνδιοργανώνουν για τρίτη χρονιά τα Ιδρύματα «Καπετάν Βασίλη» και Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαΐου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Filoxenia στην Καλαμάτα, με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Στόχος, παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών αγροτικών διατροφικών προϊόντων.

Επίσης, θα γίνει δικτύωση με μεγάλους ξένους αγοραστές. Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας θα γίνει ενημέρωση, μεταξύ άλλων, για την ποιότητα των προϊόντων, τις εξαγωγικές προοπτικές, θέματα marketing και τις νέες τάσεις της αγοράς, ενώ θα πραγματοποιηθούν τέσσερα workshops με σκοπό την περαιτέρω ανάλυση βασικών θεμάτων σχετικά με τις εξαγωγές. Τις ενημερωτικές εργασίες της διημερίδας θα πλαισιώνουν απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετασχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα μπορούν να συμμετάσχουν σε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β meetings) με αγοραστές από χώρες όπως Σουηδία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ρουμανία, Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία, όπου μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα (τυποποιημένα-συσκευασμένα δείγματα) που εξάγουν, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (προσπέκτους, καταλόγους προϊόντων κ.λπ.).

Τα κριτήρια επιλογής των μεσσηνιακών εταιρειών που θα πάρουν μέρος στις επαγγελματικές συναντήσεις είναι: α) να διαθέτουν εξαγωγική εμπειρία (υφιστάμενη εξαγωγική δραστηριότητα, συμμετοχή σε εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές) β) να διαθέτουν ενημερωτικό-προωθητικό υλικό σε ελληνικά και αγγλικά (προωθητικό φυλλάδιο, roll up banner 2X0,8 μ. κ.τ.λ.) γ) να διαθέτουν δείγματα του προϊόντος.

Η επίσημη γλώσσα των επιχειρηματικών συναντήσεων θα είναι τα αγγλικά. Η δε συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως τις 18 Μαΐου.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο τηλ. 27210 62218, στο email: [email protected] ή ώρες εκτός γραφείου στο κιν.: 6986689093. Σημειώνεται ότι ο αριθμός θέσεων είναι προκαθορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
27 Μαΐου 2016
Τέλος:
28 Μαΐου 2016
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Filoxenia Hotel
Navarinou
Kalamata, Ελλάδα