Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συναυλία «Στη Γη του Ορφέα» στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων

18 Ιουνίου 2017 20:00

Συναυλία «Στη Γη του Ορφέα» στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχαίας Ελληνικής Λύρας της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, την καλλιτεχνική ομάδα «Σείκιλο» και την Οργανοποιία «Αναστάσιος» διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 20.00, στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων.  Η εκδήλωση περιλαμβάνει εισήγηση με τίτλο «Ρανίδες Ορφικής Αρμονίας στου Ήλιου τη Στάση» από τον φιλόλογο- συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλο.

 Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Στη Γη του Ορφέα», εν όψει του Θερινού Ηλιοστασίου, η οποία ολοκληρώνει τον δεύτερο κύκλο μαθημάτων του Εργαστηρίου Αρχαίας Ελληνικής Λύρας. Στην συναυλία οι μαθητές του Εργαστηρίου της Φ.Ε.Ξ. θα παίξουν μουσικά αποσπάσματα και θα ακολουθήσουν μουσικές συνθέσεις ορφικών ύμνων και άλλων μουσικών ακουσμάτων βασισμένων σε αρχαίες ελληνικές μελωδίες από την καλλιτεχνική ομάδα «Σείκιλο», συνοδεία αρχαίας λύρας, πνευστών και άλλων ακουστικών οργάνων. Οι μουσικοί είναι οι: Κουμαρτζής Δάνης, Κουμαρτζής Θοδωρής, Σαράτσης Γιώργος. Τα όργανα παρέχει η Οργανοποιία «Αναστάσιος», η οποία επί σειρά ετών έχει αφοσιωθεί στην όσο το δυνατόν πιστότερη ανακατασκευή των αρχαίων μουσικών οργάνων.

Παράλληλα θα εκτίθεται μικρή έκθεση αρχαίων ελληνικών οργάνων και επιτραπέζιων παιχνιδιών της αρχαιότητας. Οι διοργανωτές καλούν το κοινό σε μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο και μάλιστα σε μια από τις μεγαλύτερες μέρες του χρόνου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Ιουνίου 2017
Ώρα:
20:00
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων
Ελλάδα